Duchcov se chystá na mítink nacionalistů, v ulicích je policie

22.06.2013 15:44

Duchcov se připravuje na mítink Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS), v ulicích jsou policisté i Romové. Zastánci Romů uspořádali setkání Z bahna ven za lepší sousedské vztahy, kde se sešla asi stovka lidí. Podle policie do města míří příznivci pravicových i levicových hnutí. Na příjezdu do města policisté zabavili nářadí i baseballové pálky.

Duchcov se chystá na mítink nacionalistů, v ulicích je policie
Foto: hns
Popisek: Starostka Duchcova Jitka Bártová

Na 15:00 svolala DSSS mítink před budovu rozbořeného starého nádraží, kterou ozdobila vlajkami a transparenty. Kolem postávalo půl hodiny před začátkem několik desítek příznivců strany, další skupinky byly v ulicích města. Pohyb lidí po městě sledovali téměř na každém rohu policejní hlídky včetně antikonfliktního

"Máme informace o tom, že do města míří příznivci pravicových i levicových hnutí," řekla novinářům krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková. Vlajka sdružení Antifa, jehož přívrženci už se několikrát dostali na podobných akcích do střetu s příznivci DSSS, visí u podia na křižovatce ulic, kde v květnu skupina romských útočníků napadla manželský pár. Po tomto útoku v Duchcově nálada přerostla v protesty několika stovek lidí na konci května. Právě na místě útoku sdružení Konexe pořádá shromáždění za lepší sousedské vztahy, kde vystupují místní písničkáři a kapely a je tam i program pro děti.

Na konci května se na shromáždění svolaném kvůli květnovému napadení sešlo na hlavním duchcovském náměstí několik stovek lidí. Po oficiálním skončení akce asi 300 z nich vyrazilo směrem k ulicím, kde bydlí Romové. Policie ale ulice uzavřela a lidé se nakonec po kličkování městem rozešli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…