Důvěra v prezidenta stagnuje. Podívejte se, jak dopadly ostatní instituce

24.04.2015 12:44

Prezidentu Miloši Zemanovi aktuálně věří stejně jako v březnu 47 procent lidí. Vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) se těší o procentní bod nižší důvěře, o měsíc dříve dosáhla úrovně 45 procent. Tradičně nejvyšší důvěru mezi ústavními institucemi mají obecní zastupitelstva a starostové, věří jim 64, respektive 63 procent Čechů. Vyplynulo to z dubnového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM).

Důvěra v prezidenta stagnuje. Podívejte se, jak dopadly ostatní instituce
Foto: Hrad.cz
Popisek: Prezident České republiky Miloš Zeman

Po obecních reprezentacích si udržují nejvyšší prestiž krajská zastupitelstva, kterým věří 44 procent, a hejtmani s jedenačtyřicetiprocentní důvěrou. Proti předchozímu měsíci přesto klesla důvěra v lokální samosprávy v průměru o procentní bod. Naopak o dva body se zvýšila u Senátu a Sněmovny. Horní parlamentní komora se tak těší důvěře 35 procent dotázaných a dolní komora 34 procent. 
   
CVVM pravidelně zjišťuje i spokojenost lidí s politickou situací. V aktuálním průzkumu ji vyjádřilo 19 procent občanů, tedy stejně jako v březnu. Nespokojenost lidí klesla o procentní bod na 42 procent, naproti tomu o bod více lidí, a to 36 procent, uvedlo, že není ani spokojeno, ani nespokojeno. 
   
Centrum provedlo průzkum v době od 4. do 13. dubna mezi tisícovkou lidí starších 15 let. 

reklama

autor: ste, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …