Dvacet minut s odsouzeným Pekárkem. Doktor Macek se neudržel...

09.11.2012 10:28

Vystoupení novopečeného poslance ODS a prvostupňově odsouzeného korupčníka Romana Pekárka v Českém rozhlase nenechalo klidným ani doktora Miroslava Macka. Ten se obrátil na kolínské ódéesáky se vzkazem, že by se měli propadnout hanbou za to, koho posadili do poměrně významných veřejných funkcí.

Dvacet minut s odsouzeným Pekárkem. Doktor Macek se neudržel...
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Roman Pekárek, nový poslanec za ODS

„Pokud slyšeli členové kolínské ODS včera ve večerním Radiožurnálu rozhovor novopečeného poslance Romana Pekárka s Martinem Veselovským, předpokládám, že se hanbou propadali,“ napsal na svůj blog doktor Miroslav Macek. Slovní projev novopečeného středočeského poslance podle něj hraničil s oligofrenií a je neuvěřitelné, že spolustraníci mohli něco takového dosadit na post místostarosty a relativně vysoké místo sněmovní kandidátky.  

V diskusním pořadu Dvacet minut Radiožurnálu předvedl poslanec Pekárek svůj rozhled hned v úvodu, když ujistil, že se necítí jako klíčový hlas pro vládu. „Bylo tam 102 poslanců pro vládu, a to je hodně,“ uvedl.

Pak se jej redaktor Martin Veselovský vyptával, jak se o svém poslaneckém angažmá dozvěděl, načež Pekárek zavzpomínal: „Mně zavolala nějaká redaktorka, zastihla mě nepřipraveného a ptala se mě, jak budu hlasovat, a já vůbec nic netušil.“ Na dotaz, zda se mu skutečně nedovolal nikdo z jeho strany, vysvětlil: „Mně asi z ODS volali, ale nemohli se mi dovolat, protože se mi v mobilu vybila baterie.“

Záznam rozhovoru redaktora Veselovského s poslancem Pekárkem ZDE na stránkách Českého rozhlasu

Poprvé prý mluvil až chvíli před skládáním poslaneckého slibu s předsedou klubu Zbyňkem Stanjurou. Nevzpomněl si, jestli se bavili o jeho odsouzení. „To jsou chvíle, kdy emotivní člověk nedokáže přesně reprodukovat, co se řeklo,“ vysvětloval. Stanjura se jej prý ani neptal, jak bude hlasovat o klíčových vládních návrzích, které se ten den měly projednávat. „Já mám pocit, že ta věc byla jasná, aniž by byla vyřčená ta otázka,“ vykládal v rozhlase. Pak objasnil, že vše nejspíš bylo vyjasněno jinými slovy. „V tu chvíli jsem byl trochu rozrušený, možná že ze mě vypadlo slovo loajalita,“ pokračoval v nejistém vzpomínání.

Nedomysleli jsme všechny konsekvence

Fakt, že se přes „své problémy“, jak nepravomocné odsouzení pojmenovával, stal poslancem, vysvětlil: „Na základě překotného vývoje nedomýšleli všichni všechny konsekvence.“

Když mu moderátor připomněl, že předseda vlády Petr Nečas jej vyzval ke složení mandátu a zeptal se Pekárka na jeho názor, z poslance vypadlo: „Můj postoj je takový, že si s Petrem Nečasem musíme promluvit.“ Na dotaz, zda by to nechtěl vysvětlit svým středočeským voličům, jimiž se zaštiťoval, odpověděl: „Voličům bych měl spíše poděkovat.“ Pak objasnil, že chápe, že někoho jeho nepravomocné odsouzení může trápit, ale on si prý nemyslí, že by „až tak moc“ poškozoval vládu. „Ale abych si já dojasnil a vyprecizoval názor, tak mi k tomu chybí hovory s důležitými lidmi, se kterými jsem ještě nemluvil,“ dodal.

V závěru pořadu se pak ještě obořil na moderátora Martina Veselovského, že jej příliš chytá za slovo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…