Dvořák konstatuje: Železný? Neprofesionální, zbytečně agresivní

23.09.2011 8:45

Jakub Železný byl neprofesionální a rozhovor vedl zbytečně agresivně. Tak vzpomíná budoucí generální ředitel České televize Petr Dvořák na svou premiéru v Událostech, komentářích.

Dvořák konstatuje: Železný? Neprofesionální, zbytečně agresivní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor České televize Jakub Železný

Železný si pozval Dvořáka do pořadu hned ve středu, kdy byl zvolen. Ale místo gratulací začal zostra. Budoucího generálního ředitele ČT se ptal na jeho vztah s miliardářem Petrem Kellnerem, zkoušel ho ze starých pořadů a ptal se ho i na jeho komunistickou minulost.

To Dvořák nečekal. "Bylo to nepříjemné," řekl MF Dnes. "Rozhovor v Událostech, komentářích nebyl vedený profesionálně, podle mě byl úplně zbytečně agresivní." Prý ho konfrontační styl rozhodil a nechal se proto "dokopat" k nepřesným odpovědím, jen aby se "toho moderátora zbavil". "Jakub Železný se mě pokoušel uvařit na věcech, o kterých předem věděl, že je nemůžu znát," usoudil.

Železný: Cože? Byl to nejlepší rozhovor, co jsem kdy vedl

Naopak moderátor si svůj výkon vychvaluje. "Na ten rozhovor jsem se velmi pečlivě připravil, proto jsem kladl takové otázky," vysvětlil. "To pan Dvořák chce, aby moderátoři nebyli na své hosty připravení? Já si naopak myslím, že to byl nejlepší rozhovor, jaký jsem za devatenáct let své kariéry udělal." Kdyby prý kladl jen přijemné otázky, mysleli by si diváci, že je servilní, protože se bojí o místo.

To Dvořák nekomentoval. Železného neprofesionalitu prý ze své funkce řešit nebude. "Podobné excesy bude v budoucnu muset řešit vedení zpravodajství a musí umět definovat, jestli je tohle správný způsob, jak se rozhovor má nebo nemá dělat," podotkl.

Personální změny ale Dvořák chystá. Lze například očekávat, že už nebude počítat se současným šéfem ČT24 a svým protikandidátem ve volbě ředitele Romanem Bradáčem. Konkrétní ale zatím být nechce.

Čtěte:

Komunistická minulost, Nova i pořady ČT. Železný vyslýchal ředitele Dvořáka

Nový ředitel ČT Dvořák lhal. Byl řádným členem KSČ

Moravec Dvořáka v ČT vítá. Podle něj byl z pětice nejlepší

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…