ERA modernizuje pozemní sledovací systém na letišti v jihokorejském Soulu

18.04.2023 8:34 | Tisková zpráva

Pardubická společnost ERA v těchto dnech oznámila, že rozšiřuje své zapojení do monitorování jednoho z největších letišť světa, které se nachází v Soulu, hlavním městě Korejské republiky.

ERA modernizuje pozemní sledovací systém na letišti v jihokorejském Soulu
Foto: ERA
Popisek: Jedno z největších letišť světa v Soulu

„Společnost ERA v roce 2017 díky vyhranému tendru instalovala na letiště v Soulu systém sloužící pro řízení letového provozu nejen na zemi, ale i v oblasti přiblížení na přistání do vzdálenosti 20 námořních mil. Loni pak ERA podepsala následný kontrakt na pokrytí další části letiště, což souvisí s výstavbou jeho nových částí: přibyla 4. ranvej, nový terminál pro přepravu nákladu a četné stojánky,“ informovala manažerka komunikace společnosti ERA Lenka Reichová. 
 
Mezinárodní letiště Incheon je největší letiště v Jižní Koreji a jedno z největších letišť na světě. Bylo opakovaně oceněno jako jedno z nejčistších a nejlépe vybavených leteckých přístavů na světě. Mimochodem, má vlastní lázně, golfové hřiště, kluziště, vnitřní zahrady a muzeum korejské kultury. Je hlavním letištěm pro mezinárodní leteckou přepravu cestujících i nákladu ve východní Asii a čtvrtým nejrušnějším letištěm v počtu odbavených cestujících na celém asijském kontinentě. 
 
„Systém ERA na letišti v Soulu je dobrým příkladem inovativního přístupu firmy při využití pasivních sledovacích systémů pro řízení letového provozu. Při své instalaci byl premiérovým použitím nového produktu NEO, který je vylepšenou verzí klasického ERA systému MSS. I proto je mezi experty firmy letiště Incheon vnímáno jako pilotní projekt,“ dodala Reichová, podle které sledovací systém MSS kombinuje technologii výpočtu polohy na principu rozdílného času příchodu signálu, s využitím ADS-B senzorů poskytujících polohu GNSS. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…