Echo dělá kříž nad ANO v Praze. Kasl prý Babišovi možná uteče

26.04.2014 17:32

Lídr kandidátky ANO v Praze Jan Kasl je prý ve při s šéfkou pražské organizace ANO Radmilou Kleslovou, která před hnutím ANO působila v ČSSD a před rokem 1989 v řadách StB. Spory exprimátora Kasla s Kleslovou jsou prý tak zásadní, že není jisté, zda bude Kasl za ANO jako lídr v komunálních volbách kandidovat. Informuje o tom server Echo24.cz, kde působí i novináři dříve pracující pro MF Dnes či Lidové noviny, ale po sporech s majitelem vydavatelství Andrejem Babišem změnili působiště.

Echo dělá kříž nad ANO v Praze. Kasl prý Babišovi možná uteče
Foto: jankasl.cz
Popisek: Exprimátor Jan Kasl

„Nebudou-li dohody splněny z jedné strany, nemůžu je splnit ani já z druhé strany. A nemůžu kandidovat, to je jednoduché,“ prohlašuje Kasl. Dohoda prý spočívala v tom, že Kasl navrhne vedení ANO další osobnosti, keré by mohly v regionálních pražských volbách kandidovat. MF Dnes k tomu však dodává, že pražské organizace hnutí ANO naproti tomu do čela kandidátky v Praze podpořily právě Kleslovou. „Pan Kasl nepředstavil žádné osobnosti. Viděli jsme jen jména nějakých architektů, které neznáme,“ uvedla k tomu sama pražská šéfka ANO.

Kaslovi se ale nelíbí myšlenka, že by tato žena měla usilovat o post na pražském magistrátu. Původní dohoda zněla jinak, a pokud nebude dodržena, Kasl by měl s kandidaturou za ANO problém. Kleslová o něm prý totiž šíří dezinformace, přičemž Kasl je slýchává od svých známých.

Jeho pražskou kandidaturu v čele ANO však zatím nelze s definitivní platností vyloučit. Chce napřed celou situaci probrat se šéfem hnutí a ministrem financí Andrejem Babišem.

Server k dokreslení celé situace dodává, že Kleslová byla před rokem 1989 evidována jako špionka StB, ale stejně jako Babiš se brání, že se tak dělo bez jejího vědomí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…