Elektronickou knížku IZIP doktoři odmítají. Firma ale tvrdí opak

18.11.2011 15:01

Podle nových výsledků ze dvou krajů, kde se testovaly elektronické zdravotní knížky IZIP, by se investice do nich zřejmě měly zastavit. Systém totiž příliš nefunguje a lékaři s ním ani nechtějí spolupracovat.

Elektronickou knížku IZIP doktoři odmítají. Firma ale tvrdí opak
Foto: redakce
Popisek: Jiří Pašek

"Je kolem toho takové rušno, že jsem ani lékaře netlačil, aby s ním spolupracovali. O registraci do systému však není zájem ani ze strany pacientů," řekl serveru Aktuálně.cz ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev.

"Ani u nás IZIP příliš nefunguje a většina lékařů s ním odmítá pracovat," potvrzuje předchozí tvrzení i ředitel nemocnice v Mariánských Lázních Petr Tuháček. Právě ve dvou krajích, Karlovarském a Kraji Vysočina, se elektronická zdravotní knížka IZIP testuje. Už od září se tak mělo ukázat, jaké úspory knížka přinese. Jenže doktoři ji nevyužívají, a tak hrozí její konec.

Související: Šéf IZIP: Zahraniční investor garantuje rozvoj Elektronických zdravotních knížek

"Proč budeme držet při životě něco, co nikdo nechce," potvrdil i nejmenovaný vládní poslanec a zároveň člen správní rady Veřejné zdravotní pojišťovny, která bude příští týden o IZIPu rozhodovat.

Vedení společnosti IZIP ale tvrdí opak. Jejich statistiky prý dokazují, že zájem o elektronické knížky roste. Počet vložených záznamů se prý za posledních pět měsíců zvýšil o čtvrtinu. "Aktivita registrovaných lékařů se neustále stupňuje - velmi dobře je to vidět právě v pilotních krajích, kde se v říjnu zvýšil nejenom počet zápisů, ale také počet záznamů," hájí se ředitel IZIPu Jiří Pašek.

TÉMA IZIP:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…