Elitní policista: Ať občané mají zbraně. My nemůžeme být všude

15.06.2016 7:00

Masakr v gay klubu v Orlandu v USA vedl podle informací ČTK k významnému posílení akcií firem vyrábějících zbraně. Předpokládá se, že hrůzný případ z Orlanda občany vystraší natolik, že budou kupovat osobní zbraně na obranu víc než dřív. Šéf české elitní protiteroristické jednotky (URNA) Libor Lochman dodává, že by lidé měli mít právo se sami bránit, protože policisté nemohou být všude. EU prý v tomto směru jedná absolutně hloupě.

Elitní policista: Ať občané mají zbraně. My nemůžeme být všude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelné zbraně

„Cena akcií největšího amerického výrobce pistolí Smith & Wesson v pondělí vzrostla o téměř sedm procent. Akcie konkurenta Sturm, Ruger and Company posílily dokonce o 8,5 procenta,“ píše ČTK.

Členové Demokratické strany začali okamžitě volat po omezení přístupu ke zbraním, neboť se ukázalo, že Omar Mateen si koupil zbraně teprve krátce před činem. Demokraté mají za to že k masakru nemuselo dojít, kdyby byl legální přístup ke zbraním ztížen.

Omar Mateen zabil v gay klubu Pulse 49 lidí a víc než padesát jich zranil. Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump obvinil dosluhujícího prezidenta Baracka Obamu, že nespojuje tento čin s radikály z Islámského státu. Obama kontroval, že Trump zneužívá hrůzného činu v kampani a zdůraznil, že neexistuje jasné pojítko mezi Omarem Mateenem a Islámským státem, byť se Islámský stát k hrůznému činu přihlásil.

Jak si chcete vysvětlit nesmírnou hloupost EU?

Šéf české elitní protiteroristické jednotky (URNA) Libor Lochman k tomu v rozhovoru pro server Aktuálně.cz dodal, že policisté nemohou stát úplně všude, takže je dobře, když občané dostanou možnost bránit se proti násilným akcím radikálů či pomatenců. Dobře je to vidět v Izraeli, jde se občané aktivně brání, když se ocitnou v nebezpečné situaci. Kdyby měl při sobě zbraň některý z návštěvníků klubu Pulse, masakr nemusel nabýt těchto obludných rozměrů.

V žádném případě proto nerozumí tomu, proč se EU tak moc snaží omezit legální držení zbraní. „Jak si chcete vysvětlit nesmírnou hloupost? Já si to prostě neumím vysvětlit. Buď jde o nějaký – mně nepochopitelný – záměr, anebo se jedná o flagrantní neznalost a hloupost unijních úředníků. Stále dokola budu opakovat: občan má právo na sebeobranu, aby se mohl při napadení bránit útočníkovi, jenž mu usiluje o život nelegálně drženou střelnou zbraní,“ shrnuje Lochman.

Stále doufá, že – podle něho nesmyslná – směrnice neprojde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…