Erik Best napsal, kdo by mohl stát za anonymní skupinou Šuman

03.07.2017 14:20

Nad tím, kdo stojí za anonymní skupinou Šuman, jež na svém twitterovém účtu zveřejnila nahrávky reportéra MF Dnes Marka Přibila s šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem, se zamyslel americký novinář Erik Best na svém webu FSfinalword.cz.

Erik Best napsal, kdo by mohl stát za anonymní skupinou Šuman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

Best se odvolává na investigativního reportéra Českého rozhlasu Janka Kroupu.

„Kroupu policejní zdroj zavedl do domu v Olomouci, kde se nacházely další nahrávky. Protože dům vlastní blízký přítel bývalého ministra vnitra Ivana Langera Ivan Kyselý, Kroupa naznačil, že by za Šumanem mohl stát právě Langer,“ všímá si Best a konstatuje i skutečnost, že Babiš měl Kroupovi potvrdit, že jej Langer nemá rád. 

  • Původní text ZDE

„Problémem ovšem je, že Kroupa nezveřejnil žádné důkazy o tom, že za Šumanem skutečně stojí ‚skupina‘ lidí, a už vůbec ne o tom, že v ní figurují Kyselý s Langerem. Ve skutečnosti vše, co Kroupa zveřejnil, může úplně stejně ukazovat na generálního ředitele ČEZu Daniela Beneše,“ zmínil Best. Jak dodal závěrem, při hrozbě povolebního převzetí ČEZu Babišovými lidmi by tak pátrání po identitě skupiny s označením Šuman mělo začít u bezpečnostního a PR aparátu pod vedením Beneše a Martina Romana. 

To, že by exministr vnitra Ivan Langer stál za skupinou Šuman, pak pro Český rozhlas Radiožurnál odmítl. „Tím, co profil Julis Šuman publikuje, se docela hezky bavím. Naprosto jednoznačně ale říkám, že jsem Ivan Langer, nejsem Julius Šuman,“ řekl jasně.

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…