Erik Best překvapivě: Ruský agent Miloš Zeman? Spíš agent jiné velmoci...

29.09.2014 12:08

Novinář Erik Best upozorňuje, že Zemanovy proruské výroky včetně vyzvání ke zrušení sankcí nejsou tak šokující, jak by se mohlo zdát. Zeman prý říkal v podstatě skoro to samé jako americký prezident Barack Obama minulý týden v OSN. Zemanův rusky pronesený projev na Rhodu prý zněl jako slova amerického agenta, napsal Best na server fsfinalword.cz.

Erik Best překvapivě: Ruský agent Miloš Zeman? Spíš agent jiné velmoci...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Otrokovicích

Anketa

Vadí vám, že Zeman na konferenci pořádané Putinovým oligarchou rusky vyzval ke zrušení sankcí proti Rusku?

hlasovalo: 29866 lidí

Novinář poukazuje na to, že prezident Miloš Zeman opět plní noviny a dostal se do titulků článků. Tentokrát díky svým proruským výrokům, a to když promluvil na konferenci pořádané jedním z blízkých přátel Vladimira Putina, Vladimirem Jakuninem.

Celý článek ZDE.

Na papíře prý působí jeho vyjádření skandálně. Ale Erik Best upozorňuje, že bychom neměli vše tak rychle odsoudit. „Neřekl snad Barack Obama minulý týden v OSN skoro to samé? Pokud bude Rusko dodržovat příměří, prohlásil, Spojené státy zruší sankce a uvítají, když se Rusko zapojí do řešení společných problémů, jedním z nichž je terorismus. Zeman znovu opakoval svůj proslov z minulého měsíce, který však v dnešním kontextu zněl spíš jako slova amerického agenta než ruského. Co kdyby si Rusové jeho radu vzali k srdci, změnili kurs a odvolali sankce jako první?“ ptá se Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…