Erik Best si všímá údajné dvojakosti premiéra Sobotky

20.08.2014 13:16

V Česku dlouhodobě žijící americký novinář Erik Best se ve svém nejnovějším příspěvku na svém webu Fsfinalword.cz zamýšlí nad politickým lavírováním českého premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). „Premiér Bohuslav Sobotka nejdřív přesvědčí velvyslance Spojených států, že jsou Češi v rámci NATO věrnými spojenci, ale jakmile velvyslanec odjede, Sobotka začne lavírovat,“ píše Best s tím, že takové vystupování mu vyneslo reportáž v hlavním vysílacím čase ruské státní televize.

Erik Best si všímá údajné dvojakosti premiéra Sobotky
Foto: Petr Merta
Popisek: Erik Best, americký novinář

Naproti tomu v novém článku pro Foreign Policy Sobotka tvrdí, že závazek jeho země vůči NATO lze nejlépe měřit lidskými životy, které obětovala. A odkázal na pět českých vojáků, kteří nedávno zahynuli v Afghánistánu po útoku islámistických ozbrojenců.

„Sobotka je připraven obětovat na doklad svého závazku jiné, ale chybí mu ochota přinést vlastní oběť tím, že zaujme pevné politické stanovisko – ať už to nebo ono – k dění tak blízko našich domovů,“ uzavírá Erik Best své zamyšlení.

Celý článek najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…