Erik Best vyhlásil osobnost roku. Je to pan...

01.01.2014 18:07

Novinář a analytik Erik Best na svých stránkách The Fleet Sheet´s Final Word uvažuje nad tím, kdo by mohl být označen za osobnost uplynulého roku. A upozorňuje na práci Milana Uhdeho v Radě České televize.

Erik Best vyhlásil osobnost roku. Je to pan...
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Milan Uhde

„Vybrat jedinou osobnost roku je obtížné," připouští americký novinář a vysvětluje: „Protože o formování české společnosti se letos významně zasloužili Václav Klaus, Miloš Zeman, Petr Nečas, Miroslav Kalousek, Bohuslav Sobotka, Petr Kellner i Andrej Babiš." Seznam možných kandidátů rozšiřuje o „několik policejních důstojníků, státních zástupců, analytiků, komentátorů“.

Nakonec však vyřknutím svého ortelu poctil někoho úplně jiného. „Kdybychom měli vybrat jednu osobnost zasluhující uznání za to, že poctivě dělala svou práci a nezaprodala se, byl by jí předseda Rady České televize Milan Uhde," píše ve své poznámce. „Ten se postavil proti oligarchizaci české společnosti, když v rozhovoru pro Respekt naznačil, že Petra Dvořáka do funkce generálního ředitele ČT instalovala PPF a její právníci, advokátní kancelář BBH," vysvětluje Best.

  • Celý text si můžete přečíst ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …