Estébáci, extrémisti, spojky na Putina. Rozklad demokracie, orbanizace. Takto se po volbách vyjádřil Marek Hilšer

01.02.2018 9:26

Prezidentský kandidát Marek Hilšer se po vyhlášení výsledků prezidentské volby netajil svým rozčarováním. „Obávám se, že od výsledků nemůžeme očekávat moc dobrého,“ podotkl na svém facebookovém profilu.

Estébáci, extrémisti, spojky na Putina. Rozklad demokracie, orbanizace. Takto se po volbách vyjádřil Marek Hilšer
Foto: Vít Hassan
Popisek: Marek Hilšer

Hilšer se ve svém facebookovém příspěvku pozastavil i nad osobami, které dorazily do volebního štábu prezidenta Miloše Zemana. „Již při pohledu do Zemanova volebního štábu jsme mohli vidět bývalé příslušníky StB, pravicové i levicové extrémisty a spojky na Putinův režim. Tento typ lidí bude skrze Babišovu vládu usilovat o rozklad demokracie postupným napadáním a rozkladem důležitých institucí, jako jsou třeba veřejnoprávní média a justice,“ míní Hilšer.

Následně zmínil i své obavy, kdy podle něj může přijít tvrdší režim, větší kontroly i úbytek svobody. Dokonce zmínil, že je velmi pravděpodobné, že nastoupí v plné síle proces orbanizace české politiky. 

Závěrem pak burcoval občany, aby to nevzdávali. „Doufám, že tato situace povede k vyššímu zájmu nás všech o dění v naší zemi a k vyšší ostražitosti,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…