Eurofilní kníže nebo nevyzpytatelný egocentrik? Zahradil raději nepřijde k volbám

18.01.2013 14:27

Europoslanec Jan Zahradil (ODS) v anketě pro server Lidovky.cz oznamuje, že poprvé od roku 1990 nedorazí k volbám. Oba prezidentské kandidáty považuje za špatné. Miloš Zeman se svou podivnou partou představuje riziko pro stát. A eurofilní aristokrat Karel Schwarzenberg na Hrad podle názoru europoslance nepatří. Byl by to dějinný krok zpět.

Eurofilní kníže nebo nevyzpytatelný egocentrik? Zahradil raději nepřijde k volbám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedala Výkonná rada ODS. Z tváří zúčastněných bylo cítit zmar z prohraných voleb

Zatím byl u všech svobodných voleb konaných od roku 1990, ale ke druhému kolu prezidentské volby nedorazí. Nemá totiž koho volit. Řeč je o europoslanci Janu Zahradilovi (ODS), který se domnívá, že volba menšího zla neexistuje. Jak Schwarzenberg, tak Zeman pro něj představují zlo nepřijatelné.

Nevolím vůbec, volím Zemana, zní z ODS

„Nepřijmu svým hlasem spoluzodpovědnost za to, co jeden či druhý ve funkci řekne či udělá. Pomoct na Hrad rakouskému katolickému eurofilnímu aristokratovi je nesmysl, to je krok zpět v proudu českých dějin. Pomoct na Hrad nevyzpytatelnému egocentrikovi se sklony k excesům a podivným partám, to je riziko pro stát. Žádná volba menšího zla tady neexistuje. Nevolba je taky volba. Takže poprvé od roku 1990 nevolič," říká Zahradil.

V podobném duchu se vyjádřil i jeho stranický kolega, senátor Jaroslav Kubera. Karla Schwarzenberga sice považuje za kamaráda a sám je spokojen s tím, že nepostoupili Jan Fischer a sociální demokrat  Jiří Dienstbier, ale jeho kandidát také neuspěl, takže volit nepůjde.

Naproti tomu poslanec Boris Šťastný, taktéž z ODS, dal v anketě znovu najevo, že jeho hlas dostane Zeman. Proč? Protože má blíž k ODS. Schwarzenberg je podle jeho názoru zatížen odcizením od českého prostředí a tradic. Své ano Zemanovi řekl i občanský demokrat a senátor Tomáš Jirsa, kterému se nelíbí, že by kníže nebojoval s kůrovcem na Šumavě. Zeman se k lidskému zásahu v této lokalitě staví kladně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…