Europoslanec Štětina sledoval Okamuru a zděsil se. Napsal o tom na Facebook

31.01.2015 17:52

Na dnešní pražské demonstraci proti islámu vystoupil jako řečník šéf hnutí Úsvit Tomio Okamura a padala ostrá slova, která nenechala chladného europoslance Jaromíra Štětinu. Ten hned po zveřejnění zprávy o Okamurově proslovu stejně ostře komentoval jeho výroky na svém facebookovém profilu.

Europoslanec Štětina sledoval Okamuru a zděsil se. Napsal o tom na Facebook
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Štětina

"Toho Okamuru si snad ISIS objednal. Nenávist je pro islamistické fanatiky víc než kalašnikovy," napsal doslova Štětina, když si přečetl na internetu zprávu o průběhu demonstrace. Šéf hnutí Úsvit na demonstraci mimo jiné pronesl, že islámské učení hlásané v nereformované, původní středověké podobě odporuje nejzákladnějším ústavním principům všech evropských zemí. Doslovné dodržování islámu a islámského práva je podle něj neslučitelné s demokracií. "Musíme být tolerantní, ale nejde to jednostranně. My jejich hodnoty nesmíme sdílet ani tolerovat,“ apeloval na demonstranty Okamura. 

Na akci vystoupila i šéfka hnutí Česká Suverenita Jana Volfová, která v závěru demonstrace vyzvala, aby lidé po vzoru prezidenta Miloše Zemana posílali ministru zahraničí Lubomíru Zaorálkovi deštníky. "Stačí malé paraplíčko vzhledem k velikosti Zaorálkových myšlenek,“ prohlásila Volfová. Černý deštník chce Zaorálkovi dát prezident Miloš Zeman, který šéfa české diplomacie přirovnal k britskému předválečnému premiérovi Neville Chamberlainovi.

Podle odhadů policie se dnes v poledne sešlo na Staroměstském náměstí v Praze na demonstraci proti islámu v Česku asi pět stovek demonstrantů. Na náměstí se zároveň konalo bohoslužebné setkání za soužití s menšinami. Shromáždění odpůrců islámu z druhé strany Husova pomníku sledovalo i několik desítek recesistů s transparenty, na nichž parodovali hesla demonstrantů. 



Z Facebooku europoslance Štětiny:

Toho Okamuru si snad ISIS objednal. Nenavist je pro islamisticke fanatiky vic než kalašnikovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…