Eva Rathová vypráví o návštěvách vězněného manžela

22.02.2013 7:09

Bulvár přináší rozhovor s lékařkou Evou Rathovou, manželkou vazebně stíhaného bývalého středočeského hejtmana a stále ještě poslance Davida Ratha. Ta vyprávěla o svých návštěvách v Ruzyni, o tom jak složitou situaci psychicky zvládá její syn, ale též o tom, jak se o omezený čas pro návštěvy dělí s druhou Rathovou rodinou.

Eva Rathová vypráví o návštěvách vězněného manžela
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

Dlouhé, již téměř devítiměsíční stíhání jejího manžela podle doktorky Rathové nemá smysl. „Mohl by být vyšetřován na svobodě a délka vazby je podle mě naprosto nepatřičná,“ prohlašuje v rozhovoru pro deník Blesk. Hrozba útěku, o které vyšetřovatelé mluví, je podle ní naprosto nesmyslná. „Má tady dvě rodiny, děti nemocného otce. Vůbec si nedovedu představit, že by utekl do zahraničí,“ říká.

Mimoto stále věří, že její manžel je nevinen. Nevěří, že by si vloni v květnu od své známé Kateřiny Pancové skutečně odnášel v krabici od vína sedm milionů. „Já jsem u té situace nebyla, ale věřím, že to, co říká manžel, je pravda. Jiné informace, než od něho, a nebo z médií, nemám,“ dodává. Spekulacím, že jí díky Rathovým úplatkům přibývaly do rozpočtu desítky milionů, se usmívá. „Myslíte jako, že přišel do kuchyně a řekl tak, tady máš milion? Tak to vážně ne,“ rozesmála se hořce lékařka.

Díky své kvalifikaci samozřejmě sleduje při návštěvách v Ruzyni i manželův zdravotní stav. „Hodně zhubnul, ale snaží se trochu cvičit, nabrat síly,“ vypráví. Přesunem z litoměřické vazby do Ruzyně byl prý potěšen. „Z jeho reakcí myslím, že tady jsou snad trochu lepší podmínky,“ říká. Rozhodně však není pravda, že by měl bývalý středočeský hejtman nadstandardní podmínky, jak se jí bulvární novináři na základě „tipu“ snažili podsunout. „Má podmínky jako jakýkoliv jiný vězeň, o žádných privilegiích nevím,“ ujišťuje Eva Rathová.

Ta se v pravidelných týdenních návštěvách střídá s Rathovou přítelkyní Renatou Horkou, se kterou má poslanec ČSSD druhého ze svých synů. „Střídáme se pravidelně, každá vidíme manžela jednou za čtrnáct dní. Je to hlavně proto, aby měl kontakt s oběma dětmi,“ vysvětluje. Ona sama prý navíc obvykle jezdí s Rathovým otcem nebo bratrem, aby zadržovaný politik v rámci povolených návštěv viděl co nejvíce rodinných příslušníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…