Evropská unie zavedla novou daň, která zdraží zboží, uvedli politici SPD

16.04.2021 16:17

Tomio Okamura si na svůj Youtube kanál pravidelně zve europoslance Ivana Davida, kde poté informují o nejnovějším dění v Evropském parlamentu. V tom posledním vysílání hovořili o zavedení uhlíkového cla, deklaraci o zavádění pozitivní diskriminace a také o snaze EU zakázat chemické látky, aniž by byla prokázána jejich škodlivost.

Evropská unie zavedla novou daň, která zdraží zboží, uvedli politici SPD
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura a europoslanec Ivan David

EU zavádí novou daň, která zdraží zboží pro nás všechny. „Evropská komise se snaží vytáhnout z členských zemí další peníze, a to tak, že členské země budou muset povinně vybírat a příjemcem bude rovnou Evropská komise nebo orgány EU, které budou rozdělovat, a navíc se budou rozdělovat na často velmi pochybné účely jako je tzv. zelený úděl. Ve skutečnosti se jedná o sérii naprosto bizardních opatření, které nás všechny poškodí a přírodě nepomohou,“ přiblížil europoslanec za SPD Ivan David. 
 
 
Hlavním principem má být tak zvané uhlíkové clo. „Firmy, které vyrábějí zboží, při jehož výrobě dochází k vypouštění kysličníku uhličitého, tak mají platit za to, že poškozují přírodu. A ty firmy zvýšené náklady za placení cla samozřejmě promítnou do cen zboží, takže to nakonec zaplatí spotřebitelé,“ uvedl David s tím, že se se jedná především o energeticky náročné výrobky, a to povede o snahu tyto výroby převést do zahraničí. 
 
„S tím souvisí snaha přinutit i zahraniční výrobce, aby na hranicích Evropské unie platili zvýšené clo, ale s tím by musela souhlasit světová obchodní organizace (WTO), což je zcela nepravděpodobné. Neumím si představit, že by Čína přistoupila na to, že bude platit uhlíkovou daň a hlasovala pro to ve světové obchodní organizace, kde všechny členské státy mají právo veta,“ uzavřel první téma David.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 
 
Druhým tématem byla deklaraci o zavádění pozitivní diskriminace. „Jde vlastně o to, donutit zaměstnavatele, aby zaměstnávali i občany, kteří nejsou schopni podávat dostatečný pracovní výkon. Samozřejmě je potřeba brát ohled na občany, kteří jsou těžce zdravotně postižení, ta zpráva si stěžuje na to, že oni pracují v chráněných dílnách, kde nejsou takové nároky, nemohou soutěžit s výkony jiných zaměstnanců a současně se trvá na tom, že mají mít stejné příjmy. Tak to asi společnost nebude vnímat jako pozitivní, jako rovnoprávné,“ obává se europoslanec David, který tento návrh pokládá za pokrytecký, protože podobné návrhy existují již nejméně 20 let a prakticky se nedosahuje pokroku. 
 

Anketa

Jste spokojeni s tím, jak ČT nakládá s vašimi koncesionářskými poplatky?

3%
97%
hlasovalo: 27941 lidí
„Nemám nic proti zaměstnáváni osob se sníženou pracovní schopností, naopak. Vím, jak je to důležité v resocializaci duševně nemocných, ale nelze to dělat touto formou,“ upozornil. 
 
Posledním tématem byla snaha Evropské unie zakázat chemické látky, aniž by byla prokázána jejich škodlivost. „Argumentuje se předběžnou opatrností. Jednotlivé chemické látky jsou podrobovány zkoušení na kolik jsou nebezpečné, kde je na to termín dva roky, ale těmto aktivistům se tato doba zdá příliš dlouhá, a proto se snaží zakazovat chemické látky dříve, než je prokázána jejich nebezpečnost,“ uvedl David.
 
Důsledky jsou prý závažné, protože tyto chemické látky jsou používány k ochraně rostlin a pokud nejsou používány, tak rychle klesají výnosy v zemědělství. „A tím se prodražuje produkce a usnadňuje to dovozy z třetích zemí, které používají chemické prostředky, které jsou v EU zakázány, a to v masovém měřítku,“ uzavřel politik SPD. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…