Exministr Langer o Zemanovi a policejních manévrech. Bojuje se tady o moc

03.07.2013 21:57

Bývalý ministr vnitra Ivan Langer se po odchodu z politiky stáhl do ústraní a nijak ji nekomentuje. V rozhovoru pro Prvnízprávy.cz se však stručně vyjádřil k současnému dění. Jmenování Jiřího Rusnoka premiérem je prý Zemanovým varováním směrem k ČSSD.

Exministr Langer o Zemanovi a policejních manévrech. Bojuje se tady o moc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

"Prezident Miloš Zeman svým rozhodnutím jasně vzkázal Jiřímu Dienstbierovi: Nikdy tě nejmenuji ministrem spravedlnosti. Další jeho vzkaz je určen Lubomíru Zaorálkovi: Nikdy tě nejmenuji ministrem zahraničních věcí. Poslední vzkaz je určen předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi: Ještě si to s tebou rozmyslím," myslí si Langer.

Do politiky se už nevrátí

A naznačil, že policejní manévry a zatýkání byly pokusem o převzetí moci jistými skupinami ve státní správě. O návratu do politiky prý neuvažuje. "Z aktivní politiky jsem se úplně stáhl. Nepřemýšlím o tom, že bych se ještě někdy do vysoké politiky vrátil. Konečně si užívám našich dětí a naplno se věnuji rodině. Na to jsem v politice neměl čas," dodal.

Podporu Rusnokově vládě zatím žádná z parlamentních stran nevyslovila. ČSSD, KSČM a VV trvají na předčasných volbách, zatímco ODS i TOP 09 je odmítají a odvolávají se na většinu sto a jednoho hlasu, kterou přinejmenším formálně mají. 

reklama

autor: lze

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…