Exposlanec ČSSD dostal nové místo. Jmenovali ho šéfem národního parku

19.12.2017 18:23

Bývalý poslanec ČSSD Robin Böhnisch sice už není členem zákonodárného sboru, ale o práci se bát nemusí. Zaměstnal ho staronový ministr pro životní prostředí z hnutí ANO Richard Brabec. Poslanec si místo vysloužil poté, co uspěl ve standardním výběrovém řízení.

Exposlanec ČSSD dostal nové místo. Jmenovali ho šéfem národního parku
Foto: archiv poslance, tan
Popisek: Poslanec ČSSD Robin Böhnisch

Jednačtyřicetiletý sociální demokrat Robin Böhnisch od 1. ledna 2018 povede nejstarší národní park v Česku – Krkonošský národní park (KRNAP). Böhnisch se stal poslancem v roce 2003 a v dolní komoře českého parlamentu zasedal 14 let. Působil v mandátovém a imunitním výboru a ve výboru ústavněprávním. V posledních čtyřech letech byl však také předsedou výboru pro životní prostředí.

Bývalý zákonodárce se přihlásil do standardního výběrového řízení, které vypsal resort životního prostředí. Údajně byl nejlepším uchazečem z celkem devíti přihlášených Informuje o tom ČTK.

„Věřím, že nově zvolený ředitel plynule naváže na úspěšnou éru svého předchůdce a udrží nastavený kurz. Stejně jako u Jana Hřebačky, kterému bych ještě jednou rád poděkoval za jeho odvedenou práci, také v případě Robina Böhnische spoléhám na jeho odborné, manažerské a v této funkci i tolik potřebné diplomatické schopnosti při komunikaci s nejrůznějšími zájmovými skupinami,“ řekl na adresu nového ředitele Správy KRNAP ministr Brabec. Jeho vyjádření uveřejnil Krkonošský národní park na sociální síti facebook.

Někdejší poslanec poděkoval za důvěru, které se mu dostalo.

Na sociální síti pod hlavičkou KRNAP stojí:

Ministerstvo životního prostředí právě oznámilo výsledek výběrového řízení na našeho nového ředitele. Od Nového roku jím ministr životního prostředí Richard Brabec jmenoval Robina Böhnische.

"Věřím, že nově zvolený ředitel plynule naváže na úspěšnou éru svého předchůdce a udrží nastavený kurz. Stejně jako u Jana Hřebačky, kterému bych ještě jednou rád poděkoval za jeho odvedenou práci, také v případě Robina Böhnische spoléhám na jeho odborné, manažerské a v této funkci i tolik potřebné diplomatické schopnosti při komunikaci s nejrůznějšími zájmovými skupinami," řekl na adresu nového ředitele Správy KRNAP ministr Brabec.

Robin Böhnisch je krkonošský rodák z Mladých Buků. Vystudovaný učitel s doktorátem v oboru biologie s didaktikou na Pedagogické fakultě UK v Praze. Člen České botanické společnosti a Rady Agentury ochrany přírody a krajiny ČR. Čtrnáct let působil jako poslanec Parlamentu ČR. Poslední čtyři roky zastával funkci předsedy parlamentního výboru pro životní prostředí.

"Děkuji výběrové komisi a panu ministrovi za projevenou důvěru. Velmi se těším na spolupráci se skvělým týmem Správy KRNAP, který Jan Hřebačka vybudoval. K práci mého předchůdce mám velký respekt a doufám, že na ni plynule naváži. V nadcházejícím období nás čeká příprava nové zonace národního parku a celá řada dalších kroků, jejichž úspěšnost bude mimo jiné záviset také na udržení výborných vztahů Správy a krkonošských obcí. Ochrana unikátního kusu severské přírody uprostřed Evropy je konec konců naším společným zájmem," říká nově jmenovaný ředitel Böhnisch.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…