Expremiér tuší úpadek Milionu chvilek. Toto napsal

21.12.2019 14:40

Expremiér Jiří Paroubek má dojem, že spolku Milion chvilek dochází dech. Aktivity spolku stojí a padají na odporu části veřejnosti proti prezidentovi Miloši Zemanovi a předsedovi vlády Andreji Babišovi. Problém tkví podle Paroubka v tom, že současné pravicové strany neumí nabídnout už nic jiného. A pokud se to nezmění, pak podle Paroubka přestane občany zajímat i Milion chvilek.

Expremiér tuší úpadek Milionu chvilek. Toto napsal
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Od roku 2013 má Česká republika buď středolevou, nebo levicovou vládu. Taková vláda logicky není po chuti pravicovým voličům. Tito voliči už si podle Paroubka nechtějí vzpomenout, jak dopadla poslední pravicová vláda Petra Nečase.

Snaží se hledět do budoucnosti a hledají alternativu k Babišově vládě.

Velký problém však podle Paroubka tkví v tom, že dnešní pravice je roztříštěná a neumí přijít s tématem, které by oslovilo větší množství voličů.

Prostě česká pravice kromě útoků na A. Babiše v současné době nemá programově co nabídnout. Nereprezentuje většinu české společnosti a není ani schopná tuto většinu s takovýmto přístupem získat. Představa, že by lidé demonstrovali kvůli ‚spravedlivému‘ volebnímu zákonu, je prostě bludná. A pravice není schopna ani domluvit se na předvolební alianci...“ napsal Paroubek na webu VašeVěc.cz.

„Bude zajímavé vidět, jestli se organizátorům akcí Milionu chvilek ještě podaří resuscitovat ochabující zájem nespokojených s A. Babišem a M. Zemanem. Podle mého názoru, pokud vláda a prezident neudělají hrubé politické chyby, budou akce milionchvilkařů stále více živořit až přestanou úplně,“ dodal na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…