Exředitel DPP podá trestní oznámení za pomluvy

26.02.2012 15:45

„Po dobu mého působení se v pražském dopravním podniku neděly žádné nekalé obchody,“ uvedl v dnešních Otázkách Václava Moravce bývalý šéf podniku DPP. Podle něj proti němu média spustila nepodloženou diskreditační kampaň, na kterou chce reagovat soudními žalobami. Dvořák předeslal, že v příštích dvou týdnech podá minimálně tři žaloby, z nichž jedna bude mířit proti Hospodářským novinám.

Exředitel DPP podá trestní oznámení za pomluvy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec před začátkem vysílání

Právě tento deník nedávno zveřejnil informaci, že Dvořák plánoval prodej tramvajových opraven za 238 milionů korun společnosti Škoda Transportation, přičemž DPP v minulosti do těchto zařízení v minulosti investovat téměř čtyřikrát tolik. Média pak v posledních měsících pravidelně upozorňovala například na neprůhledné obchody kolem papírových a SMS jízdenek či na podezřelou smlouvu na právní služby, kterou dopravní podnik uzavřel s kanceláří Šachta & Partners.

Dvořák uvedl, že chtěl policii s prošetřováním zmíněných kauz pomoci, ta jej však dosud ve spojitosti s některými záležitostmi ani nekontaktovala.

Lessy: Čtyři policisté na kauzu stačí

V rámci vyšetřování kauzy DPP se snesla kritika i na hlavu policejního prezidenta Petra Lessyho. Ten v dnešních OVM odmítl nařčení, že na případu pracovalo málo lidí. Uvedl, že se pražským dopravním podnikem zabývají minimálně čtyř policisté, což je podle dozorujícího státního zástupce dostatečný počet. S tímto názorem však nesouhlasí David Ondráčka z Transparency International, podle kterého není stávající počet v žádném případě dostatečný k rozpletení tak složité kauzy.

Dvořák do pořadu přinesl svá daňová přiznání za posledních sedm let, podle kterých za tu dobu vydělal 50 milionů korun. Tato částka se týkala i období před nástupem do dopravního podniku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …