Exředitel Homolky skončil ve vazbě. Poslal ho tam soud

27.06.2014 18:17

Bývalý ředitel pražské Nemocnice Na Homolce Vladimír Dbalý skončil podle informací ČT ve vazbě. Poslal ho tam soud. Dbalý je podezřelý ze zmanipulování zakázky na digitalizaci chorobopisů.

Exředitel Homolky skončil ve vazbě. Poslal ho tam soud
Foto: Písecká nemocnice
Popisek: Písecká nemocnice

Nemocnice zadala veřejnou zakázku na digitalizaci chorobopisů v červenci 2009, hlavním kritériem byla cena. Soutěž vyhrálo sdružení DISOL Group, jehož účastníky byla firma DISOL a výrobní družstvo invalidů VDI Meta Trans. Podle věstníku zakázek nemocnice původně předpokládala cenu 95 milionů korun, konečná cena činila 146 milionů korun bez DPH.

Dbalý odmítl vypovídat

Kriminalisté chtěli exředitele Dbalého ve čtvrtek vyslechnout. Podle jeho advokáta Daniela Teleckého však odmítl vypovídat. Žalobkyně Městského státního zastupitelství v Praze Dagmar Máchová se důrazně ohradila proti tvrzení některých médií, že kauza chorobopisů původně na MSZ skončila „u ledu".

Popsala, že zastupitelství sice věc v roce 2012 skutečně odložilo, tento postup nicméně přezkoumalo pražské vrchní státní zastupitelství a potvrdilo jej jako správný. Máchová prý v roce 2013 kauzu znovu otevřela, a to na základě reportáže České televize. Věc si však od ní poté přebralo vrchní státní zastupitelství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…