Exšéf Úřadu vlády Poul odmítl na policii v kauze Nagyová vypovídat

09.10.2013 10:56

Vypovídat na policii v kauze Jany Nagyové dnes odmítl bývalý vedoucí Úřadu vlády Lubomír Poul. K výslechu byl pozván jako svědek. Uvedl to server Lidovky.cz. Podle advokáta Jany Nečasové (dříve Nagyové) Eduarda Bruny se prý Poula kauza dotkla, proto svého práva nevypovídat využil.

Exšéf Úřadu vlády Poul odmítl na policii v kauze Nagyová vypovídat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vila Lubomíra Poula

Sám Poul na dotazy novinářů nereagoval. Někdejšího šéfa Úřadu vlády policie při červnovém zásahu zadržela, jako jediného z osmi zatčených ho však tehdy neobvinila.

Podle Bruny není pravděpodobné, že by si Poula policisté k výslechu zvali znovu.

Bývalá vrchní šéfka Nečasova kabinetu Jana Nečasová čelí obvinění z podplacení trojice bývalých poslanců za ODS Petra Tluchoře, Marka Šnajdra a Ivana Fuksy. A také ze zneužití Vojenského zpravodajství ke sledování Nečasovy tehdejší manželky Radky.

Letos v březnu pak Nagyová údajně nechala sledovat také svého řidiče Jiřího Pertla a jeho přítelkyni z Úřadu vlády Alenu Hegrovou. Motivem byla podle policistů snaha zabránit spekulacím novinářů o jejím vztahu s Nečasem.

Ten vztah s Nagyovou přiznal až poté, co byla vzata do vazby. Když se s ní před necelými třemi týdny oženil, Nagyová převzala jeho příjmení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…