FOTO Babiši, boj se! Němcová a Žantovský. Fiala a Pekarová. ODS a Jurečka. Zásadní info

31.08.2020 14:24

Opoziční strany se před blížícími se volbami spojují a není výjimkou často vedle sebe vidět předsedy ODS a TOP 09, Petra Fialu s Markétou Pekarovou Adamovou. Doprovod jim často dělá i předseda lidovců Marian Jurečka. „Spolupráce je cesta. Jen společně dostaneme z vlády populisty a oligarchy, kteří staví obchodní zájmy premiéra před zájmy občanů,“ zní z TOP 09 s tím, že by takovéto spojení mohlo vydržet i v příštím roce u voleb do sněmovny. Nezahálela pak ani poslankyně Miroslava Němcová, ta se sešla s ředitelem knihovny Václava Havla a kandidátem do Senátu Michaelem Žantovským.

FOTO Babiši, boj se! Němcová a Žantovský. Fiala a Pekarová. ODS a Jurečka. Zásadní info
Foto: Facebookový profil Miroslavy Němcové
Popisek: Miroslava Němcová s Michaelem Žantovským

Anketa

Jsme zadlužení a příspěvek 5 tisíc Kč pro důchodce si nemůžeme dovolit, řekla předsedkyně TOP 09 Pekarová. Má pravdu?

13%
87%
hlasovalo: 17510 lidí
Zatímco Piráti nevyloučili koalici s hnutím STAN, občanští demokraté se stále častěji ubírají ke spolupráci s TOP 09.

Fiala se s Pekarovou Adamovou za poslední týden setkával více než kdy jindy. Důvodem je například společná kandidátka v Plzeňském kraji.

„Spolupráce je cesta. Jen společně dostaneme z vlády populisty a oligarchy, kteří staví obchodní zájmy premiéra před zájmy občanů. My jsme připraveni, jdete do toho s námi?“ zaznívá z TOP 09 u fotografie Adamové s Fialou.

Dnes se pak oba lídři setkali i ve společnosti předsedy lidovců Mariana Jurečky v Brně. Tam všechny tři strany vysílají do boje o Senát bývalého poslance Jaroslava Klaška.

Přicházejí ohlasy, že by aktuální spolupráce stran nemusela být poslední a kromě spojení sil pro volby do Senátu a krajů by se mohlo konat i ve volbách do poslanecké sněmovny. „Reakce občanů na naši spolupráci byly naprosto jednoznačné – pozitivní. V Plzeňském kraji jdeme volby vyhrát,“ zaznělo od Pekarové Adamové pro deník Echo24.

Podle ní je aktuální spolupráce dobrým základem pro příští rok. „Je naprosto jasné, že abychom měli šanci uspět i za rok ve volbách do sněmovny, tak je nutné ve spolupráci opozičních stran pokračovat. I díky současným koalicím v mnoha krajích bude na čem stavět,“ řekla.

TOP 09 se přitom nespoléhá jen na ODS. Stejně jako v Brně pojí své síly i v Olomouckém kraji s KDU-ČSL, koalici však zde doplňuje i hnutí ProOlomouc a Zelení.

A napilno měla i poslankyně ODS Miroslava Němcová. Víkend také využila ke sbližování se s dalšími zástupci opozice, a to s předsedou starostů Vítem Rakušanem a kandidátem koalice TOP 09, ODS a STAN do Senátu Michaelem Žantovským.

„Dnes dopoledne jsem navštívila Trhy na Kulaťáku. Na trhy chodím vždycky moc ráda. Zajímá mě, co mají kde dobrého, ale nejradši si domů odnáším květiny. Příjemně mě překvapilo, kolik prodejců si tu dnes otevřelo stánek. Držím jim – a vlastně nám všem – v dnešní, těžké době palce,“ připojila k fotografii, kde spolu s dalšími politiky drží květiny.

a

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…