FOTO Bordel v Chanově. Lidé hází odpadky přímo z oken, raději se nedívejte

19.10.2019 18:57

Hromadící se odpadky pod okny domů v Chanově jen tak nezmizí. Mostecké technické služby se na zkoušku rozhodly po dobu deseti dnů na problematickém sídlišti neuklízet odpadky kolem domů, aby zdejší lidi přiměly vynášet odpadky ven do příslušných kontejnerů a nevyhazovat je z oken svých bytů. Výsledky jsou otřesné. Např. pod okny bloku 13 „se vytvořilo“ po pár dnech pořádné smetiště.

FOTO Bordel v Chanově. Lidé hází odpadky přímo z oken, raději se nedívejte
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Chanov.

Anketa

Je ,,nenávist na internetu" tak velké nebezpečí, jak popisují Pavel Rychetský a Anna Šabatová?

16%
84%
hlasovalo: 18536 lidí
Městské technické služby přístup tamních obyvatel šokoval. Po desetidenní pauze od úklidu v okoli bytových domů se chodníky a trávník např. za blokem 13 zaplnil velkým množstvím odpadků – i přesto, že všichni obyvatelé města mají dostatek možností, jak se odpadků vyprodukovaných jejich domácnostmi legálně zbavovat.

Město Most hledalo řešení, jak obyvatele přimět, aby odpadky začali odnášet do příslušných kontejnerů a přestali s nelegálním odkládáním objemného odpadu k popelnicím – ale marně. „Výsledek je naprosto alarmující! Přesvědčili jsme se o tom, že zde není vůle k běžnému nakládání s odpady, natož k jejich třídění,“ říká primátor města Mostu Jan Paparega.

Zdroj: mesto-most.cz

„Nechce se jim se smetím, tak to házejí z okna...“

Zdroj: mesto-most.cz

Jak by to ve městě vypadalo, kdyby to takhle dělal každý... „Prosím nechovejme se tak a nakládejme s odpady z domácností tak jak se má, ať se naše ulice nestanou jednou velkou černou skládkou,“ apeluje na obyvatele k udržování pořádku město Most na svém webu.

Obyvatelé sídliště si z toho těžkou hlavu nedělají. Už několik domů zde svým přístupem zničili. Některé budovy už proto bylo město nuceno zbourat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…