FOTO Člen KSČM pobavil davy. Na srážce mercedesu a žigulíka prokázal sílu Ruska nad USA

16.12.2014 13:08

Nejen Martin Mařák z ostravské KSČM, ale i další uživatelé sociální sítě Facebook žasnou nad snímkem, který má dokumentovat sílu Ruské federace oproti Spojeným státům americkým. A přitom jde o pouhou kolizi dvou vozidel. Sílu jednoho z nich může připomenout fakt, že jej dlouhé roku používaly složky československé státní bezpečnosti.

FOTO Člen KSČM pobavil davy. Na srážce mercedesu a žigulíka prokázal sílu Ruska nad USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze se sešli odpůrci sankcí proti Rusku a zastánci Vladimira Putina

„Vot eto savětskaja mašina!!!!" napsal pod fotografii jeden z Mařákových přátel. „Jo, to není čínský plech! U nás šrot vykoupený, v Číně vyrobený a v USA zpracovaný," dodal. „NATO bez tváře," zasmál se jiný pisatel. "No, no, ale jak vidno, sovětskaja mašina má pevnější kastli," poukázal další.

Zajímavé je, že původ snímku, jak ParlamentníListy.cz zjistily, pochází ze stránky vezess.hu. Ta nemá s politikou nic společného a svých sto tisíc fanoušků informuje především o automobilovém průmyslu. Inkriminovaná fotografie navíc Maďarům posloužila jako námět. Správce skupiny k ní totiž nepřipsal nic o kolizi Ruska a USA, ale požádal ostatní, aby vymysleli něco vtipného. „To je Lada? Čenich zlomí," napsal jeden z Maďarů. Snímek ovšem vyvolal bouřlivé ohlasy a doposud jej palcem vzhůru označilo více než tisíc lidí. V České republice se objevil teprve v pondělí a hit se z něj s největší pravděpodobností teprve stane.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…