FOTO Sebrali ho těžkooděnci na akci Nočních vlků. Teď agresivní aktivista „úřadoval“ znovu. Napadl stánek s knihami o Miloši Zemanovi. Zasahovala ochranka

12.05.2018 17:42

FOTOGALERIE UVNITŘ Aktivista Martin Uhlíř, známý po úterní jízdě Nočních vlků z konfliktu s místopředsedou ČSSD Jaroslavem Foldynou, vyvolal další rozruch a z akce Svět knihy ho musela vyvést ochranka. U stánku nakladatelství Olympia se Uhlíř nechtěl smířit s tím, že knihy prezidenta Miloše Zemana leží vedle těch od Jaroslava Foglara. Nejdříve je otáčel, aby nebyl vidět obličej hlavy státu, a nakonec musel být vyveden.

FOTO Sebrali ho těžkooděnci na akci Nočních vlků. Teď agresivní aktivista „úřadoval“ znovu. Napadl stánek s knihami o Miloši Zemanovi. Zasahovala ochranka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Martin Uhlíř musel být na veletrhu Svět knihy zpacifikován ochrankou. Nelíbilo se mu, že na stánku nakladatelství Olympie jsou knihy od Foglara a o Zemanovi blízko sebe.

Ke konfliktu došlo v sobotu kolem půl jedné odpoledne na pražském Výstavišti, kde probíhá mezinárodní veletrh Svět knihy. Martin Uhlíř přišel ke stánku Olympia a ptal se zaměstnanců, jak je možné, že takový vlastizrádce, jakým je Miloš Zeman, může být tak blízko foglarovek s tím, že Foglarovy knihy četl a popisují skautské ideály. Nezůstalo však pouze u slov. Uhlíř začal otáčet knihy o prezidentovi zadní stranou dopředu, aby nebyl vidět jeho obličej na obálce.

Na výzvy zaměstnanců z nakladatelství, aby takového chování zanechal a jejich stánek opustil, nereagoval a stále křičel, že vlastizrádce přeci nemůže být vedle Foglara. Pomoci se snažilo i několik fotbalistů z nedaleké besedy, brali mu knihy z ruky a chtěli, aby odešel. To se však nepodařilo, proto zaměstnanci zavolali přítomnou ochranku. Ani na její výzvy však aktivista nereagoval, a tak ho musela zpacifikovat a vyvést z Výstaviště, kde vyčkali do příjezdu policie. Během celé doby Uhlíř vykřikoval, že je demokracie, nic neprovedl a musí najít své dvě malé děti. Po domluvě nechali aktivistu jít. U celého incidentu byl přítomný fotograf redakce ParlamentníListy.cz, který situaci popsal a vše zachytil svým objektivem.

Podle ředitele nakladatelství Olympia Karla Hejny, který u toho byl přítomen, není takový incident ojedinělý: „Není to poprvé a nemohu ovlivnit, jakou knížku dáme vedle které, stánek je malý. Mně se to ještě nestalo, ale už jsem takové problémy viděl u jiných stánků. Snažili jsme se vše vyřešit v klidu, aby ke konfliktu nedošlo, ale byl stále agresivnější, takže jsme museli zavolat ochranku,“ popsal Hejna pro ParlamentníListy.cz. Podotkl, že žádná škoda nevznikla a nemá tedy smysl žádat náhradu škody nebo podávat trestní oznámení. „Byl to regál s novinkami za posledního půl roku a jsou umísťovány náhodně a i nadále budou,“ dodal Hejna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…