FOTO Zemana s Obamou a Obamovou. A jedna Ovčáčkova provokace

21.09.2016 21:30

Mluvčí prezidenta Zemana Jiří Ovčáček informuje na sociální síti Twitter o návštěvě Miloše Zemana v USA. Pochlubil se mimo jiné tím, že jako mluvčí české hlavy státu nosí placku na podporu republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Prozradil také, že prezident Zeman dostal od krajanů žijících v USA dárek.

FOTO Zemana s Obamou a Obamovou. A jedna Ovčáčkova provokace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hradní mluvčí Jiří Ovčáček a prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman se na půdě OSN v New Yorku setkal s celou řadou státníků – je vyfocen po boku španělského krále Felipe VI., ale také s jordánským králem, s ruským ministrem zahraničí Sergejem Lavrovem a britskou premiérkou Theresou Mayovou. Jasně také řekl, že by za příštího prezidenta USA volil Donalda Trumpa, pokud by byl občanem Spojených států. Jiří Ovčáček následně ukázal, že s Milošem Zemanem drží krok, a pořídil si odznáček podporující Donalda Trumpa, který si připíchl na sako.

Prezident Zeman se v Palace hotelu v New Yorku vyfotil také s americkým prezidentem Barackem Obamou a první dámou Michelle Obamovou. Manželé Obamovi podporují na příští prezidentku USA demokratku Hillary Clintonovou a na Trumpovi nenechávají nit suchou.

Milé pozornosti se prezidentu Zemanovi dostalo také od českých krajanů žijících v USA. Ti zřejmě vědí, že pan prezident příští týden oslaví 72. narozeniny, tak mu už teď dali dárek – dort v národních barvách s nápisem: Vše nejlepší k narozeninám, pane prezidente. V angličtině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…