FOTO, ze kterého jde strach: Lidé před Hradem dali najevo, co cítí k Merkelové. A pak se servali o vlajku

25.08.2016 21:11

Fotografie plné nenávisti. Takový je obrázek Hradčanského náměstí z dnešního podvečera, kdy prezident Miloš Zeman přijal německou kancléřku Angelu Merkelovou u příležitosti státní návštěvy Česka.

FOTO, ze kterého jde strach: Lidé před Hradem dali najevo, co cítí k Merkelové. A pak se servali o vlajku
Foto: PL.cz
Popisek: Rozzuřený dav odpůrců německé kancléřky Angely Merkelové

Na snímcích je patrné, jak vstřícná migrační politika Angely Merkelové její odpůrce rozčiluje. Nejen transparenty vyzývající Merkelovou k odchodu, ale i vztyčené prostředníčky a především bučení a pískot vítaly tuto nejvlivnější ženu Evropy při jejím příjezdu na Pražský hrad.

Na Hradčanském náměstí však na Merkelovou čekala také hrstka příznivců v čele s Tomášem Peszynskim a Janem Cemperem, a o spory tak nebylo nouze. Mezi odpůrci Merkelové byli nejvýraznější Adam B. Bartoš či islamofobka a ultranacionalistka Lucie Hašková. Dokonce došlo i ke strkanicím, kdy neznámá žena útočila mimo jiné i deštníkem, a k přetahování o vlajku Evropské unie. 

Adam B. Bartoš

A samozřejmě, že nechyběly ani nadávky, ať již v češtině „německá svině“, nebo v němčině „scheisse Merkel“. Policisté z důvodu příjezdu německé kancléřky uzavřeli Matyášovu bránu a následně usměrňovali lidi stojící v blízkosti hradního plotu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…