Facebook chce zatočit s „bělošským nacionalismem“. Chce tím zamezit dalším útokům na mešity

29.03.2019 12:52

Facebook chystá cenzurní opatření. Od příštího týdne budou na nejrozšířenější sociální síti zablokovány příspěvky, které budou obsahovat prvky bělošského nacionalismu a separatismu.

Facebook chce zatočit s „bělošským nacionalismem“. Chce tím zamezit dalším útokům na mešity
Foto: Hans Štembera
Popisek: Facebook, ilustrační foto

Už příští týden Facebook uvede v platnost nové nařízení, kterým zablokuje celou řadu příspěvků. Všechno, co bude zavánět bělošským nacionalismem a separatismem, bude od příštího týdne zablokováno, uvedl server Seznam zprávy. Mark Zuckerberk a jeho lidé se totiž domnívají, že  projevy bělošského nacionalismu souvisí s pravicovým extremismem.

Tyto dva proudy prý od sebe nelze důvěryhodně oddělit. A pravicový extremista před pár dny postřílel ve dvou mešitách na Novém Zélandu desítky osob. Facebook věří, že blokací příspěvků obsahující prvky bělošského nacionalismu snad pomůže zabránit násilným činům pravicových radikálů.

„Uživatelé, kteří budou vyhledávat urážlivé či nenávistné výrazy, budou podle informací serveru BBC automaticky přesměrováni na charitu bojující s pravicovým extremismem. Facebook doposud povoloval zveřejňování některých příspěvků s bělošským nacionalismem, které nebyly považovány za rasistické. A to včetně možnosti, kdy uživatelé volali po vytvoření státu pouze bělošské etnicity,“ napsal server.

Od příštího týdne se tedy situace radikálně změní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…