Facka Zemanovi. Ze zahraničí

01.02.2016 9:11

Podle Marwana Muhammada, experta Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě a poradce pro boj proti rasismu a intolernaci v rámci Úřadu pro demokratické instituce a lidská práva OBSE, jsou výroky českého prezidenta Miloše Zemana spojené s uprchlickou krizí zcela jasně islamofobní. Uvádí to server HlídacíPes.org.

Facka Zemanovi. Ze zahraničí
Foto: ReproFoto: FTV Prima
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Partie

Anketa

Co bude na konci roku 2018 dělat Miloš Zeman?

hlasovalo: 24109 lidí

„Islamofobie je přitom systém a ideologie podobně jako antisemitismus,“ uvádí Muhammad. A souhlasí s ním i islamoložka Zora Hesová. Podle ní samozřejmě lze kritizovat islám i muslimy, ale musí to být založeno na faktech a argumentech.

„Je zcela legitimní kritizovat třeba postavení žen v Saúdské Arábii, diskriminaci křesťanů v Egyptě, násilí Islámského státu a tak dále,“ dodává Hesová. Islamofobie však vytváří negativní obraz islámu, vyvolává strach, podněcuje alarmismus, vyznačuje se konspiračním myšlením, tvrdí. 

Podle Muhammada vedou dlouhodobé perspektivy intolerance a islamofobie k degradaci demokratických mechanismů a ztrátě svobod. Azra Januzovic z Úřadu pro demokratické instituce a lidská práva Muhammada doplnil, že neřešená intolerance a diskriminace vedou k destabilizaci společnosti.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…