Falešný účet! Arcibiskup Graubner se ohradil proti útokům na Babiše

19.01.2023 11:35 | Ze sítí

Návštěva Andreje Babiše v kostele Panny Marie Vítězné na Malé Straně, kterému se také říká kostel Pražského Jezulátka, kvůli sošce, která je v něm umístěna, byla jedním z témat uplynulých dnů. Velký údiv v souvislosti s touto událostí sklidil i tweet, který zveřejnil účet nadepsaný ,,Mons. Jan Graubner". V tuto chvíli s vysvětlením přichází samotné Arcibiskupství, které zmíněný účet i tweet označuje za falešný.

Falešný účet! Arcibiskup Graubner se ohradil proti útokům na Babiše
Foto: Reprofoto: ČT2
Popisek: Jan Graubner

„Arcibiskup Jan Graubner se důrazně distancuje od falešného twitterového účtu, který dlouhodobě poškozuje pověst jeho osoby i pražského arcibiskupství,“ uvádí na pravou míru Arcibiskupství fakt, že si někdo založil na Twitteru účet s názvem Mons. Jan Graubner a glosuje na něm různé události.

 

„Arcibiskup Jan Graubner žádný twitterový účet nemá a ani nikdy neměl, takže veškerá sdělení vydávaná jeho jménem jsou falešná,“ dodává na vysvětlenou ještě Arcibiskupství.

O jaké informace a jaký účet vlastně jde?

Na sociální síti Twitter totiž publikuje uživatel, který se skrývá pod nickem Mons. Jan Graubner a snaží se působit jako oficiální účet českého arcibiskupa. Mimo jiné se vyjádřil i k návštěvě Andreje Babiše, který se rozhodl Pražské Jezulátko také shlédnout a Karmelitáni, kteří mají kostel ve své správě, mu to neumožnili.

 

„Při své válečné návštěvě Paříže navštívil Adolf Hitler baziliku Sacré-Cœur a kostel La Madeleine. Nijak zvlášť mu to v životě nepomohlo. Tak fakt nevím, co vás ten Andrej Babiš u Jezulátka tak vzrušuje…,“ napsal falešný arcibiskup a vše doplnil fotografií Adolfa Hitlera a jeho štábu před legendární francouzskou památkou.

Že nejde o twitterový účet, který budí na první dojem pocit, že je falešný, dokazují i některé reakce na uvedený tweet.

 

„Moc prosím, pane arcibiskupe…učiňte sdělení pro věřící, že volba agresivního populisty by na dlouhá léta zničila to dobré, co je v našem národě a těžko, přetěžko by se ta rána hojila!!! VÁŠ VLIV JE VELKÝ!! DĚKUJI.“

Nelze se tedy v této souvislosti divit, že Arcibiskupství se rozhodlo vydat prohlášení a dementovat svoji propojenost s výše uvedeným twitterovým falešným účtem Jana Graubnera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hm, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTiamati , 19.01.2023 12:49:00
Iva Fiala (@IvaFiala) / Twitter - Po přečtení hnusných příspěvků na uvedeném twitteru volím Babiše. Tečka.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…