Feministky a sexuální menšiny pořádají společný kemp. Maskotem je obnažený vousatec v kozačkách, VIDEO a popis táborových her je jen pro silné povahy

09.08.2018 19:43

V jihočeském Táboře se uskuteční koncem léta nevšední akce. Jde o letní kamp, na kterém se setkají feministky a queer lidé, což je pojem zastřešující všemožné sexuální, LGBT menšiny. Návštěvníci se prý mohou těšit na bohatý a netradiční program, např. zápasy v bahně a veganskou stravu. ParlamentníListy.cz přinášejí o akci další informace. Pomyslným maskotem neobvyklého tábora je vousatý muž oblečený ve slipech a vysokých dámských kozačkách.

Feministky a sexuální menšiny pořádají společný kemp. Maskotem je obnažený vousatec v kozačkách, VIDEO a popis táborových her je jen pro silné povahy
Foto: Vít Hassan
Popisek: Duhový průvod Prahou v rámci festivalu Prague Pride, který přibližuje život leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů

Feministky a queer lidé (pojem queer zastřešuje všemožné sexuální menšiny od leseb až po transsexuály) si na konec léta připravili společný tábor v jihočeském Táboře. „Fuck sexismu, fuck rasismu, fuck puritánství, fuck heteronormativitě a politické apatii. Stay Queer and Rebel,“ lze se dočíst na stránkách faqtabor.cz, který představuje pravděpodobně první ročník tábora v jihočeském městě Tábor určeného feministické a queer komunitě. Na internetových stránkách lze nalézt zřejmě maskota festivalu: vousatého muže v dámských kozačkách a upnutých černých slipech (viz obrázek).

„O co jde? Je to jednoduchý. Zveme vás na setkání queer lidí a těch, kdo sympatizují s queer tematikou. Na setkání všech, kdo žerou feminismus, i těch, kdo se nebojí stát u táboráku s feministkama a žvýkat s nima veganský buřty,“ lze se dočíst v úvodním textu. „Aspoň na chvíli společně budeme tvořit svět, jaký bychom chtěli/y i v každodenním životě. Zatímco tam k tomu vede ještě dlouhá cesta (kterou nevzdáváme), na táboře v Táboře na Cestě zkusíme vytvořit bezpečný a tvůrčí prostor pro lidi, kteří si nemusejí ve všem stoprocentně rozumět, ale navzájem se budou respektovat, ať už jsou sexuální preference jakékoliv,“ lze se dočíst dále.

 

Foto: Repro/ internetové stránky tábora

„Připravte se na sbírání bobříků, táborový karneval a bojovku. Neboli bude to víkend plný workshopů, diskusí, cvičení, kreativity (či alespoň pokusů o ní), koncertů a párty s pivem, limem, koktejlem,“ uvádí se dále.  

Zadarmo to ovšem není. Kapacita je prý omezená. Dvě noci vyjdou na 700 korun, jedna noc pak na polovinu, tedy 350, zahrnuto je ubytování a veganské jídlo. Pouze 300 korun na dva dny pak činí jen program bez ubytování a stravy, 150 totéž pouze na jeden den.

Na akci, která má i anglický název, a sice Feminist and Queer Camp 2018, vystoupí i některá hudební či umělecká tělesa. Vyjmenujme si zde ty s nejzajímavějšími názvy. Vystoupí například skupina performerů „Škoda lesby, která padne vedle“. Návštěvníkům zahraje punková kapela Cácory z Děčína. Účasníci drsnější nátury zcela jistě ocení tzv. BDSM workshop: tedy zřejmě jakési kreativní, praktické dílny, kde se zájemci budou učit provozovat tzv. BDSM: pro neznalé, jde o sexuální hrátky typu sado, maso, bondage často prováděné v latexových či kožených maskách a oblečcích. A pro ty ještě drsnější následuje i tzv. freak workshop, zde si ovšem ani ParlamentníListy.cz nejsou jisty, o co vlastně jde. Freak znamená anglicky zrůda, magor, bizarnost či bizarní, podivné nebo také přeneseně hříčka přírody. Budou se tedy účastníci učit nějak se zajímavě nastrojit či znetvořit? Skutečně nevíme. A na závěr programu pak najdeme již poněkud konzervativnější akcičku s názvem zápasy v bahně, pravděpodobně netřeba našim čtenářům vysvětlovat.

ILUSTRAČNÍ VIDEO UKAZUJE KOŃSKÉ BDSM: 

Celá akce se uskuteční v multifunkčním prostoru s názvem Cesta v jihočeském Táboře. Tento klub se na svém webu, vedeném v anglickém jazyce, chlubí svými dřívějšími sponzory. Nalezneme mezi nimi Český rozhlas, Gaynet.cz, Bernard pivo, Gaylife.cz, město Tábor, New York Foundation for Arts a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: jok

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…