Feri má nového žalobce. Více se zaměřuje na skutky páchané v jeho bytě

24.09.2021 9:33

V kauze bývalého poslance TOP 09 Dominika Feriho, kterou prověřují kriminalisté kvůli podezření z několika deliktů sexuální povahy, došlo ke změně vyšetřovatele i dozorového žalobce. Podle zjištění serveru Aktuálně.cz se trestní řízení nyní soustředí na dění ve Feriho bytě, kam si některé ženy zval.

Feri má nového žalobce. Více se zaměřuje na skutky páchané v jeho bytě
Foto: Repro Twitter
Popisek: Poslanec TOP 09 Dominik Feri po napadení na Moravě

V průběhu prověřování se podle redakce Aktuálně.cz vyměnilo dozorové státní zastupitelství i policejní orgán. Na počátku trestního řízení stála vyšetřovatelka z pražského policejního ředitelství I, pod které spadá kriminální dění v centru hlavního města, Střešovicích či Holešovicích. Na její práci dohlížela a dávala jí pokyny náměstkyně z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 Karolína Fialová.

To se ale změnilo. „Věc byla z důvodu místní příslušnosti postoupena na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3,“ potvrdil Aktuálně.cz šéf žalobců v Praze 1 Jan Lelek. Místní příslušnost znamená, že delikty se zabývají trestní orgány, v jejichž obvodu ke zločinu mohlo dojít.

Původní zdroj ZDE

Jde prakticky o celé území městské části Prahy 3, kterou zabírá Žižkov, kde mladý politik po přestěhování do Prahy v roce 2015 začal bydlet. Předchozí prověřování žalobce a kriminalisty přivedlo k tomu, že podezření na Feriho možné sexuální násilí je důvodné právě ve vztahu k dění v jeho bytě. 

Novou dozorovou žalobkyní je Petra Gřivnová, která státní zástupkyní je 13 let, Feriho kauzu má na stole od minulého měsíce. „Trestní řízení je vedeno pro podezření ze spáchání trestných činů proti lidské důstojnosti v sexuální oblasti, ve věci dále probíhá prověřování,“ řekla Aktuálně.cz.

A změnil se také vyšetřovatel. Nově kauzu objasňují policisté z policejního ředitelství Praha III, pod které náleží i zmíněný Žižkov. „Zjišťují, jestli došlo ke spáchání trestného činu, nebo ne. V případu není nic nového ke zveřejnění,“ sdělil Aktuálně.cz mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Kvůli výměně klíčových postav trestního řízení je možné, že bude trvat o něco déle, než se případ podaří objasnit.

Na kauzu exposlance Feriho upozornily jako první ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…