Feri, ty se nesměj. Peklo s Vojtěchem, národ má srandu

27.05.2021 15:22

Nezapomenutelnou scénu z filmu S čerty nejsou žerty si ke svému parodickému videu půjčil kanál Mezi půlky na serveru YouTube. „S politiky nejsou žerty – Vojtěch se vrací,“ lákají tvůrci na video, v němž v originále kníže pekel chce, aby byla napravena chyba čerta Janka, jenž do pekla omylem přinesl hodnou babičku.

Feri, ty se nesměj. Peklo s Vojtěchem, národ má srandu
Foto: screen: YouTube
Popisek: Scéna z filmu.

Anketa

Myslíte, že se Dominik Feri ještě vrátí do politiky?

5%
71%
hlasovalo: 14839 lidí
„Úkol je jasný. Jako každý měsíc zvolit nového ministra zdravotnictví. A až do podzimu! Kdo se hlásí dobrovolně? Vojtěch? Ty se ještě opovažuješ po tom všem. Už teď vtipy na tvůj resort baví každou zapadlou hospodu,“ zaznívá od knížete pekel.

„... když já chci změnit...,“ ozve se nesmělé mumlání čerta – poplety.

„A hlavně nic neměnit! Jinak vytáhnu videa. Feri, ty se nesměj. Kdyby Pekarka nového maskota... na změny už je stejně pozdě. U tebe ještě ne, Hamáček,“ sděluje dále kníže pekel.

„Já na vašem místě, pane premiére, poslala bych zrovinka toho, co to posral. Bude se alespoň o to víc snažit. Je to sice blbec,“ radí knížeti pekel paní máma, která se v originálním filmu dostala do pekla omylem.

„No právě, je to blbec,“ sděluje kníže pekel. V originále místo slova blbec zaznívá jméno čerta Janek.

„Ale já mám od Prchala nový diář, podívejte!“ reaguje čert.

„Aspoň najdete někoho submisivního, než přijde Prymula. Aspoň to zase překryje pár kauz: Faltýnka, Vrbětice, a lidi rychle zapomínají,“ zakončuje paní máma.

Tvůrci videa tak reagují na výměnu na postu ministra zdravotnictví, kam se včera vrátil Adam Vojtěch. Ten úřad opustil vloni v září poté, co o něm premiér Andrej Babiš řekl, že je unavený. V srpnu tohoto ministra ostře kritizoval za úmysl nařídit ve školním roce nošení roušek na školách.

Po Adamu Vojtěchovi přišel epidemiolog Roman Prymula, dnešní poradce prezidenta, který však na ministerstvu vydržel jen pár týdnů. Po Prymulovi resort řídil brněnský lékař Jan Blatný. Tomu v březnu zaslal Babiš sérii vytýkacích dopisů a jeho konec začal požadovat i prezident Miloš Zeman.

Na počátku dubna tohoto roku se ministrem stal Petr Arenberger, ale ten v úřadu nevydržel ani dva měsíce. Vaz mu zlomilo špatně vyplněné majetkové přiznání. Novináři serveru Seznam Zprávy odhalili, že Arenberger vlastní 65 nemovitostí, ale opomněl to uvést.

A tak předseda vlády Andrej Babiš znovu sáhl po Adamu Vojtěchovi, s nímž prý uzavřel dohodu, že vydrží až do konce funkčního období této vlády.

„Prezident republiky Miloš Zeman podle čl. 68 odst. 5 ústavního zákona č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, jmenoval Mgr. et Mgr. Adama Vojtěcha, MHA, ministrem a pověřil jej řízením Ministerstva zdravotnictví České republiky,“ oznámil hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…