Fetujete? Nejen to chce ministr Vojtěch vědět od ředitelů nemocnic

08.02.2019 10:51

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) si hodlá pořádně posvítit na ředitele největších nemocnic, které zřizuje stát. Bude chtít vědět, jestli pánové či dámy někdy brali drogy nebo hráli automaty. Informují o tom páteční Lidové noviny.

Fetujete? Nejen to chce ministr Vojtěch vědět od ředitelů nemocnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch

Šéf resortu zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch žádá po ředitelích fakultních nemocnic, aby organizovali společné nákupy, neboť právě centrální nákupy mohou ušetřit nemalé finanční prostředky. Faktem však také je, že kývnou na zakázky za stovky milionů korun z peněz daňových poplatníků. Vojtěch proto chce, aby tito pánové a dámy měli prověrku od Národního bezpečnostního  úřadu, což prakticky znamená, že se budou muset svléknout donaha. Obrazně řečeno. „Ředitelé mají v rukou velké instituce, které hospodaří s velkými prostředky, takže je legitimní, aby bezpečnostní prověrku měli,“ řekl Vojtěch.

Jenže někteří ředitelé dávají najevo, že oni se rozhodně donaha svlékat nebudou. Nechají to např. na svých náměstcích. Takhle to chce udělat ředitel Fakultní nemocnice v Plzni Václav Šimánek (ČSSD). „O bezpečnostní prověrku za FN Plzeň požádal Matěj Novák, vedoucí oddělení veřejných zakázek, a tím byla splněna zákonná povinnost,“ napsala LN mluvčí špitálu Gabriela Levorová.

Vedle majetkových poměrů ředitelů, jejich manželek a pracovních vazeb šéfů nemocnic bude NBÚ zkoumat i otázku, jestli v minulosti brali pánové či dámy drogy nebo zda hráli automaty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…