Fiala hájil Mlejnka, zavařila mu to ale Bradáčová. A je tu pokračování

18.08.2022 18:10

Pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová ve čtvrtek ráno prohlásila, že neví nic o tom, že by Mlejnek sehrál pozitivní roli při objasňování kauzy Dozimetr, jak sdělil premiér Petr Fiala. Ten celou věc poté dovysvětlil tak, že Mlejnkova role „se odehrávala" před zahájením trestního řízení, proto o tom Bradáčová nemá žádné informace.

Fiala hájil Mlejnka, zavařila mu to ale Bradáčová. A je tu pokračování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Rakušan a Petr Fiala

„Role pana Mlejnka v kauze Dozimetr se odehrávala před zahájením a mimo rámec trestního řízení,“ uvedl Fiala podle serveru Novinky.cz. Jeho včerejší slova o pozitivní roli Mlejnka v kauze Dozimetr tak prý nejsou v rozporu s tím, že o tom vrchní státní zástupkyně Bradáčová nic neví.

„(Středeční) jednání probíhalo v důvěrném režimu, takže nemohu poskytovat detailnější informace,“ pokračoval Fiala. „Veřejnost má chápat to základní sdělení, které je, že jsme diskutovali s panem ředitelem velmi obsáhle, položili jsme mu všechny otázky, které se do té doby objevily v mediálním prostoru, a neshledali jsme důvod k jeho odvolání,“ uzavřel Fiala, že Mlejnek zůstává nadále v čele ÚZSI.

Podle některých informací spočívala Mlejnkova role v tom, že přesvědčil klíčového svědka v kauze Dozimetr, aby na policii přednesl své podezření z možného trestného činu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …