Fialovy čistky pokračují. I Zuzana Majerová má letět ze všech sněmovních výborů

25.04.2019 21:27

Poslankyni Zuzaně Majerové Zahradníkové reálně hrozí, že bude odvolána ze školského a také ze zahraničního výboru. Vyplývá to z usnesení sněmovní volební komise. Do školského výboru za ni ODS nominovala Bohuslava Svobodu a do zahraničního pak Marka Bendu. Majerová Zahradníková ve středu též upřesnila, za jakých okolností se bude zabývat nabídkou Klause mladšího o vstup do jeho nové strany.

Fialovy čistky pokračují. I Zuzana Majerová má letět ze všech sněmovních výborů
Foto: Archiv Zuzany Majerové Zahradníkové
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková je kandidátka ODS č. 3 v Olomouckém kraji

Anketa

Pocítili jste při nákupech v posledních měsících zdražení zemědělských a potravinářských produktů?

98%
2%
hlasovalo: 11414 lidí

Poslankyně Majerová Zahradníková, jež vystoupila z ODS toto úterý a která minulý týden nehlasovala pro návrh své strany na odvolání Václava Klause mladšího ze školského výboru, kterému předsedal, by nyní mohla podle usnesení skončit, kromě školského a zahraničního výboru,  také ve sněmovní komisi pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů a v delegaci do Meziparlamentní unie. V komisi by ji měl nahradit Pavel Žáček (ODS) a v delegaci Jiří Ventruba (ODS).

Od Klause mladšího dostala Majerová Zahradníková nabídku účasti v jeho novém politickém uskupení. Poslankyně je do projednání v pondělí dosud členkou ODS.

Záležitostí ohledně setrvání Majerové Zahradníkové v ODS se bude v pondělí zabývat místní stranická rada v Olomouci. Poslankyně ve středu uvedla, že by ráda zůstala v řadách ODS, nevylučuje ale ani odchod, kdyby její situace místní sdružení poškozovala. Majerová Zahradníková se prý nebude nabídkou vstupu do nové strany Klause mladšího zabývat, dokud nedořeší svoje vztahy v ODS. Ráda vy též zůstala nezařazenou poslankyní zvolenou za ODS.

Klause mladšího vyloučilo vedení ODS ze strany v polovině března z důvodu, že svým jednáním a vystupováním „dlouhodobě poškozoval dobré jméno ODS“. Následně se občanští demokraté snažili o výměnu Klause mladšího v čele školského výboru za stranického místopředsedu Martina Baxu. ODS navrhla Klausovo úplné odvolání z výboru, načež Sněmovna na jeho post zvolila, podle tohoto požadavku, Karla Krejzu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…