Fialův poradce promlouvá: Novou ruskou taktiku na Ukrajině shrnují dvě slova

12.03.2022 14:58

Bezpečnostní expert a poradce českého premiéra Tomáš Pojar v rozhovoru pro deník Právo konstatoval, že po počátečním neúspěchu, kdy ruská armáda pohořela při snaze rychle získat kontrolu nad Kyjevem a dalšími klíčovými body a městy na Ukrajině, přešla armáda okupantů k taktice nové. Ruští agresoři se rozhodli Ukrajinu zkrátka a dobře zdecimovat.

Fialův poradce promlouvá: Novou ruskou taktiku na Ukrajině shrnují dvě slova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Pojar

Tomáš Pojar má za to, že dva týdny ruské agrese na Ukrajině ukázaly, že armáda Vladimira Putina má za sebou fiasko. A tak se rozhodla Ukrajinu spálit na prach.

„Ruské straně se evidentně nedaří, dá se říci, že je to už skoro fiasko. Bohužel výsledkem toho, že se Rusku nedaří, je to, že přistoupili k ruské taktice spálené země, jak ji známe z Grozného nebo ze syrského Aleppa. Jednoznačně se už rozhodli k tomu, že začnou srovnávat ukrajinská města se zemí. Je to naprosto zřetelná ukázka ruského barbarismu a brutality,“ shrnul Pojar ve dvou slovech to, co Rusové předvádějí na území svého západního souseda.

Osobně prý vidí cestu, jak nad Ukrajinou vytvořit bezletovou zónu, po které tolik volá tamní prezident Volodymyr Zelenskyj i další Ukrajinci. Ukrajinci si ji podle Pojara mají zařídit sami, ale Západ jim k tomu musí dodat obranné systémy, které už si Ukrajinci obslouží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…