Filip, Zeman a jejich užiteční idioti. Kalousek přišel do televize a začalo to létat

05.11.2014 21:32

Především o cestě předsedy KSČM, poslance Vojtěcha Filipa, do Ruska se diskutovalo ve středečním vydání pořadu Interview ČT 24, jehož hostem byl předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

Filip, Zeman a jejich užiteční idioti. Kalousek přišel do televize a začalo to létat
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miroslav Kalousek

Podle Kalouska se původně Filip snažil, aby v delegaci poslanecké sněmovny, která měla odjet do Ruska, bylo zastoupeno celé politické spektrum. Jenže v okamžiku, kdy bylo jasné, že sněmovní organizační výbor neschválí Filipovi cestu do Ruska, mu ji předseda sněmovny Jan Hamáček v rámci své pravomoci schválil a tím i proplacení veškerých nákladů s takovou cestou souvisejících.

Podle Kalouska Hamáček tvrdě selhal

„Z našeho pohledu předseda sněmovny tvrdě selhal,“ poznamenal Kalousek a upozornil, že cesta Filipa do Ruska je podle něj „v přímé kontradikci se zahraniční politikou ČR.“

Televize pak odvysílala vyjádření komunistického poslance Alexandra Černého, který připustil, že cesta Vojtěcha Filipa do Ruska „je nestandardní“. „Nelíbí se nám, že to nešlo oficiální cestou, ale pravomoc předsedy sněmovny je taková a on ji využil,“ uvedl Černý.

Kalousek také upozornil na rozpor v současných údajných výrocích Hamáčka, který prý říká, že „Filip mluví v Rusku sám za sebe.“ Předseda poslaneckého klubu TOP 09 zdůraznil, že jestliže nějaká organizace někomu platí náklady na cestu, je to symbol, že dotyčný takovou organizaci zastupuje. „Může to zničit prestiž ČR jako věrohodného partnera EU,“ domnívá se Kalousek. Na otázku, zda lze za to Hamáčka nějak postihnout, neodpověděl přímo. Pouze uvedl, že podle jeho názoru Hamáček svou pravomoc zneužil. „Myslím, že má dost velkou ostudu z toho, že jako předseda sněmovny podepsal nějakou věc, o které sněmovna řekla, že s ní nesouhlasí,“ poznamenal Kalousek pouze.

Pátá kolona Ruska se prý nachází i mezi nejvyššími představiteli ČR

Kalousek také tvrdil, že ČR je zemí, která je nejvíce zasažena pátou kolonou ruské propagandy. Mezi nimi jsou prý i nejvyšší státní představitelé. Na otázku, aby některé jmenoval, uvedl: „Pevně doufám, že u kolegy Hamáčka to byl úlet, ale u Filipa a prezidenta republiky o tom to nelze pochybovat.“ Vzápětí dodal, že u nás je řada lidí, kterým se říká užiteční idioti. Ti to prý myslí dobře, ale neuvědomují si přitom, že slouží imperiálnímu zájmu Ruska. „Najdeme je ve všech poslaneckých klubech,“ poznamenal Kalousek.

V závěrečné části pořadu se Tvarůžková Kalouska zeptala i na to, zda i on a jeho stranický kolega Karel Schwarzenberg řadou svých veřejně pronesených vulgárních výroků nepřispěli k současnému stavu. Kdy je prezident v hojné míře kritizován v rozhlasovém vysílání za pronesená vulgární slova, přičemž on se odvolává na to, že jen citoval vulgární výrok Karla Schwarzenberga.

Kalousek odpověděl poněkud vyhýbavě, když uvedl, že Zeman svá slova pronesl úmyslně, aby odvedl pozornost od svých problémů. Jeho výhrady se prý týkají obsahu Zemanových slov, a ne vulgarismů. Kalouskovi vadí, že dříve celý svět vždy čekal, že Česko „jako přirozený arbitr, se vyjádří o stavu lidských práv tam či onde. Když to Zeman změnil, přestala ČR být zajímavá čímkoliv,“ dodal Miroslav Kalousek.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…