Filip o Havlovi: Slova o humanitě skončila u humanitárního bombardování

18.12.2011 18:37

Vojtěch Filip, předseda KSČM, sice kondoloval rodině bývalého prezidenta Václava Havla. Zároveň si ale neodpustil několik nepříliš pochvalných slov, například že byl u Havla častý rozpor mezi slovy a činy.

Filip o Havlovi: Slova o humanitě skončila u humanitárního bombardování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

"Chtěl bych vyjádřit upřímnou soustrast rodině," kondoloval pozůstalým po exprezidentovi Václavu Havlovi předseda KSČM Vojtěch Filip. Zároveň ale pouze nechválil jeho činy.

"Žel, ta slova o humanitě skončila u slov o humanitárním bombardování, takže ten rozpor mezi slovy a činy byl velký,“ uvedl Filip. Narážel tím na Havlovu podporu vojenských zásahů proti Jugoslávii, Iráku nebo libyjskému diktátorovi Muammaru Kaddáfímu.

Václav Havel zemřel v neděli ve věku 75 let ve svém sídle na Hrádečku. Od března měl problémy se zánětem dýchacích cest a poslední týdny byl kvůli dýchacím potížím na venkově. Pouze minulý týden přijel exprezident do Prahy, aby se setkal s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…