Finanční správa jde po covidových podvodnících. Už padlo přes 100 trestních oznámení

07.05.2021 8:17

Policie eviduje stále více případů, ve kterých lidé zneužívají covidovou finanční pomoc od státu. Finanční správa podala kvůli neoprávněnému čerpání bonusu už 109 trestních oznámení a tvrdí, že lidé podvodně ze státu vylákali už 58 milionů korun.

Finanční správa jde po covidových podvodnících. Už padlo přes 100 trestních oznámení
Foto: pujcka.co
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Podle informací serveru iDNES.cz roste počet lidí, kteří žádají covidovou pomoc od státu, ačkoli na ni nemají nárok.

„Finanční správa eviduje snahu různých osob a lze říci i organizovaných skupin, které se snažily a stále snaží využít tíživého stavu podnikatelů, kterým jsou bonusy vypláceny,“ sdělila Klára Křehlová z tiskového oddělení Finanční správy.

Plošné kontroly vyplácení bonusů Finanční správa nedělá, ale když už na nějaké pochybení přijde, vyměří žadateli dodatečnou daň ve výši neoprávněně vyplaceného bonusu.

V loňské jarní vlně stát vyplatil na kompenzačním bonusu celkově asi 22 miliard korun. Už v létě policie šetřila 49 trestních oznámení.

Na podzim policie vyplatila 7,6 miliardy na bonusu a v zimě 2021 dalších 8 miliard korun.  

Chyby úředníci objevili v programu Antivirus, ve kterém zaměstnavatelé čerpají finanční pomoc na platy zaměstnanců.  

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …