Finiš Hillary Clintonové. Vede nad Donaldem Trumpem o pět procentních bodů

06.11.2016 16:44

Hillary Clintonová, nebo Donald Trump? Odpověď na tuto otázku budeme znát již za pár dní. Poslední celostátní průzkum pak ukazuje, že Hillary Clintonová zvýšila svůj náskok před Donaldem Trumpem ze čtyř na pět procentních bodů. Uvedly to list The Washington Post a televize ABC. A nejsou samy. I podle dalších anket si demokratická prezidentská kandidátka zlepšuje pozici, podotýká server ČeskéNoviny.cz.

Finiš Hillary Clintonové. Vede nad Donaldem Trumpem o pět procentních bodů
Foto: archív autora
Popisek: Clintonová

Clintonová si v anketě The Washington Post a televize ABC vylepšuje svou pozici den ode dne. V pátek bylo její vedení tříbodové, v sobotu pak čtyřbodové. V současné době by jí dalo hlas 48 procent lidí proti 43 rozhodnutým volit Donalda Trumpa. 

Bývalá ministryně zahraničí si stojí lépe rovněž v poměru hlasů volitelů v jednotlivých dalších státech, které jsou zpravidla přesnější předpovědí vítězství než celostátní průzkumy, uvádí server.

Původní text ZDE.

Dnes se pak oba kandidáti chystají převážit na svou stranu státy, které patří v anketách k těm vyrovnanějším. Trump míří do Iowy, Wisconsinu a Pensylvánie, Clintonová míří do Ohia a do New Hamsphire. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…