Foldyna: Ekoteroristé ročně zabijí 4 lidi, 24 těžce zraní

27.07.2012 6:54

Poslanec sociálních demokratů Jaroslav Foldyna se důrazně ohradil k ekologickým aktivistům, již se snaží zabránit dokončení posledního úseku dálnice D8. Podle poslance je to akorát ekoterorismus, který je páchán na lidech.

Foldyna: Ekoteroristé ročně zabijí 4 lidi, 24 těžce zraní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

Ze židle zvedl poslance a zastupitele Ústeckého kraje Jaroslava Foldynu aktivista Lubomír Studnička. Ten totiž slaví úspěch z ústeckého krajského soudu, kde vyhrál spor s krajským úřadem, který odmítl Studničkovo odvolání proti stavebnímu povolení. Rozhodnutí může být klíčové pro dokončení dálnice.

Foldyna tvrdí, že stojí občany náklady na nedostavěnou dálnici D8 ročně až 640 milionů korun. Navíc, podle jeho slov, „čtyři mrtví ročně a 24 těžce raněných a další a další“.

Ekologičtí aktivisté to ale vidí jinak. Podle nich způsobí dálnice, jež je vedena skrz Chráněnou krajinnou oblast České středohoří, nenávratné ekologické škody. Problémový téměř 14kilometrový úsek je tak poslední, který zbývá na dálnici z Prahy do Podkrušnohoří a do severního Německa postavit. Celá devadesátikilometrová D8 se buduje již 28 let.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…