Foldyna, Zaorálek, Orgoníková. ČSSD má své krajské lídry do voleb

16.08.2013 13:28

Krajskými lídry ČSSD do sněmovních voleb budou předseda strany Bohuslav Sobotka i místopředseda Lubomír Zaorálek. Naopak v návrhu zatím není šéf poslaneckého klubu Jeroným Tejc či první místopředseda Michal Hašek.

Foldyna, Zaorálek, Orgoníková. ČSSD má své krajské lídry do voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka na tiskové konferenci

Server Týden.cz má k dispozici seznam lídrů za konkrétní kraje, který musí během odpoledne schválit předsednictvo ČSSD. Jasné výsledky budou až kolem večera, otázkou je především Praha.

Zde totiž v kolonce „návrh na lídra“ není vyplněno žádné jméno. Jinak je v seznamu uveden předseda Bohuslav Sobotka za Jihomoravský kraj a místopředseda Lubomír Zaorálek za kraj Moravskoslezský.

Ústecký kraj povede místo dosavadního Jiřího Paroubka Jaroslav Foldyna, v kraji Libereckém bude lídrem bývalý olympionik Pavel Ploc. Zastoupeno bude i několik hejtmanů. Jiří Zimola v Jihočeském kraji, Milan Chovanec v Plzeňském kraji, Josef Novotný na Karlovarsku a Jiří Běhounek za kraj Vysočina.

Dále jsou zde i Jan Hamáček ve středních Čechách, Ladislav Effenberk v Pardubickém kraji, Roman Váňa v Olomouckém kraji a Antonín Seďa ve Zlínském kraji. Jedinou ženou je Hana Orgoníková v Královéhradeckém kraji.

Zajímavostí je, že nikde není uvedeno jméno druhého muže sociálních demokratů Michala Haška – ten bude totiž nasazen v Jihomoravském kraji spolu s předsedou Sobotkou. Otázkou je i pozice Jeronýma Tejce, jehož jméno se dosud zvažuje taktéž na jižní Moravě, bylo však zmiňováno i s neobsazenou Prahou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…