Fotbal u ropných miliardářů v Baku bude bez duhových reklam. UEFA ustoupila místním zvykům

03.07.2021 17:54

Fotbaloví funkcionáři zatrhli duhu. „Musíme být neutrální,“ hájí se. Čeští hráči tak při zápase s Dány v ázerbájdžánském Baku neuvidí LGBT propagandu. Místní zákony jsou prý proti. „Nehoráznost a drzost!“ křičí nazpět aktivisté z Německa.

Fotbal u ropných miliardářů v Baku bude bez duhových reklam. UEFA ustoupila místním zvykům
Foto: pixabay.com
Popisek: LGBT vlajka

Fotbalová UEFA zakázala ve čtvrtfinálovém zápase mezi Českou republikou a Dánskem, konaném v ázerbájdžánském hlavním městě Baku, reklamy v duhových barvách. Stejný zákaz platil i pro zápas Španělska proti Švýcarsku, který se hrál v ruském Petrohradě. Rozhodnutí fotbalové asociace popudilo spoustu lidí. „Nehoráznost a drzost UEFA nezná meze,“ uvedla k věci německá asociace gayů a leseb.

Předseda této slovutné asociace Alfonso Pantisano dodal, že rozhodnutí UEFA je zradou vůči lidem ze sexuálních menšin nejen v Rusku a Ázerbájdžánu, ale i všude jinde v Evropě. Fotbaloví funkcionáři už minulý týden jednou odmítli propagovat LGBT agendu, když při zápase Německa s Maďarskem nenechali rozsvítit mnichovský stadion duhou.

Němečtí fanoušci tak mohli maďarským hráčům pouze mávat duhovými vlaječkami před obličejem a kapitán německého týmu, brankář Neuer, uvědoměle navléknout duhovou pásku na paži.

UEFA argumentuje tím, že jako fotbalová asociace musí zůstat politicky neutrální, a reklamy s barvou duhy jdou prý proti ázerbájdžánské legislativě.

Velký sponzor šampionátu, německá automobilka Volkswagen, jejíž duhové reklamy můžeme během přenosů ze stadionů často vidět, se vyjádřila v tom smyslu, že ji rozhodnutí UEFA mrzí, protože chtěla duhou dát najevo „další jasný signál podporující rozmanitost“.

Můžeme se jen domnívat, jak bude duhová LGBT tematika propagována na nadcházejícím fotbalovém mistrovství světa v přísně muslimském Kataru. Aktivisté budou mít jistě plné ruce práce.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…