Fotky nahých amerických vojaček. Skandál nabírá na obrátkách

11.03.2017 16:07

Americkou námořní pěchotou otřásá skandální aféra. Administrativa USA považuje aféru dokonce za tak závažnou, že si na ni posvítí samotný Pentagon. Hlavní roli v ní hrají nahé vojačky.

Fotky nahých amerických vojaček. Skandál nabírá na obrátkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Mariňáci v USA mají problém. Ukázalo se totiž, že vojáci posílali na internet fotografie svých kolegyň z jednotek a to pouze v rouše Evině. Fotografie byly zveřejňovány např. na sociální síti Facebook. Prohlédly si je desetitisíce vojáků. Na povrch navíc vyplouvají zprávy o tom, že se skandál zdaleka netýká jen námořnictva, ale také dalších složek americké armády.

Americký ministr obrany James Mattis podle BBC přislíbil, že „budou podniknuty odpovídající kroky“ ve všech složkách ozbrojených sil.

Celý článek v angličtině naleznete zde

Stížnost na vojáky původně podalo méně než deset příslušnic ozbrojených sil amerického námořnictva. Generál Robert Neller proto vyjádřil přání, aby se přihlásilo více žen, pokud se staly oběťmi podobného nepřijatelného chování vojáků-mužů. Pentagon zatím neví, kolik žen bylo takto vyfoceno a kolik mužů je do skandálu zapojeno.

Mezi vojačkami, které se přihlásily, najdeme třiadvacetiletou Eriku Butnerovou, která na tiskové konferenci po boku se svým právníkem vyzvala i další ženy, aby se přihlásily; pokud to neudělají, nelze vyloučit, že americké ozbrojené síly v budoucnu zachvátí podobný skandál.

„Mohu vám říci, že toto chování povede k tomu, že sexuální obtěžování bude považováno za normální a může se zvrhnout i v páchání sexuálního násilí,“ varovala mladá vojačka, která u ozbrojených sil USA sloužila čtyři roky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…