Frajírci s pivem ve dveřích hospody. To jsou zbabělci! Babiš promluvil mimořádně k národu. Otevřeně, přímo na kameru

23.03.2020 20:52

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve svém mimořádném projevu ocenil občany České republiky za jejich boj s koronavirovou nákazou. Uvedl, že vláda pracuje společně s ústředním krizovým štábem nepřetržitě na zvládnutí nynější situace a požádal veřejnost o trpělivost a shovívavost. Ke kritickému nedostatku zdravotnického materiálu pronesl slova o tom, že s tímto problémem bojují i jinde po celém světě. „Prostě nejsou,“ podotkl. Za zajištění nynějších dodávek pochválil jmenovitě ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) a prezidenta Miloše Zemana. Padala však i slova, která chválu neobsahovala, a to kvůli lidem nedodržujícím karanténu. „To fakt nejsou žádní hrdinové, spíš zbabělci,“ rozčílil se Babiš.

Frajírci s pivem ve dveřích hospody. To jsou zbabělci! Babiš promluvil mimořádně k národu. Otevřeně, přímo na kameru
Foto: Repro ČT24
Popisek: Premiér Andrej Babiš přednáší svůj mimořádný projev

Premiér nynější krizi označil za nejtěžší období novodobé historie naší země. „Zítra to budou dva týdny, kdy zkoušíme žít v nové, velice náročné, mimořádné situaci, nouzovém stavu,“ shrnul a poukázal, že v minulosti jsme podobné těžké časy překonali vzájemnou ohleduplností, pomocí a odvahou.

„Chci s velkou pokorou poděkovat vám – všem občanům naší země,“ pronesl šéf vlády s tím, že je na obyvatele České republiky hrdý. Uvědomuje si prý, že „lidem komplikují život“, a požádal všechny o trpělivost a shovívavost.  

Anketa

Dělá Babišova vláda dost pro zvládnutí virové krize?

92%
8%
hlasovalo: 32561 lidí
Požádal též, aby občané prominuli našim politickým činitelům chyby a problémy, které zvládání koronavirové krize u nás provázejí. „Odpusťte nám prosím dílčí chyby nebo problémy. Je jich spousta. Aby ne, je to krizová situace, na kterou nebyla připravena jediná země v Evropě,“ zmínil.

Vysvětlil, že nyní vláda společně s ústředním krizovým štábem vedeným epidemiologem Romanem Prymulou pracuje na velkém množství aktivit, a to nejen spojených se zdravotní sférou, ale i s tou ekonomickou. „Beru na sebe plnou politickou odpovědnost, celá naše vláda pracuje nonstop,“ uvedl předseda vlády.

Pokud budeme dodržovat vládní opatření, jsme podle Babiše na dobré cestě současnou krizovou situaci zvládnout. „Vedeme si velice dobře a nepochybuji, že to zvládneme,“ pochválil s poukázáním na to, že porušování nynějších opatření „není žádné hrdinství“. „Jen prodlouží naprosto zásadní komplikaci života celé země,“ zdůrazňoval.

„Frajírci, co mají být v karanténě a klidně si dají společně pivo u dveří hospod, to fakt nejsou žádní hrdinové, spíš zbabělci, kteří si neumějí nic odříct ani na pár dnů,“ rozčílil se premiér. Takovéto chování označil za nezodpovědnost vůči rodinám dotyčných i vůči dalším občanům a vyzval k dodržování současných nařízení a doporučení.

Došlo i na slova ke kritickému nedostatku zdravotnického materiálu. Zmínil, že s nedostatkem roušek a respirátorů bojují po celém světě. „Prostě nejsou,“ podotkl. Některé z těchto zásob podle šéfa vlády zabavily též vlády dalších států.

Za pravidelné dodávky tohoto zdravotnického materiálu poděkoval ministru vnitra Janu Hamáčkovi (ČSSD) a prezidentu Miloši Zemanovi. „Chci také poděkovat všem ženám, které dnes šijí roušky,“ ocenil. Nevynechal ani zdravotníky a pracující ve složkách záchranného systému či hygieniky, prodavačky, pomáhající umělce, rodiče, seniory a vojáky. Děkovná slova šéfa vlády zamířila i veřejnoprávním médiím za pořady pro seniory.

„Jsme jedna z mála zemí, která nepromeškala čas na zavedení přísných opatření, která zamezí živelnému šíření nákazy,“ dodal a znovu ocenil všechny pomáhající lidi v naší zemi. „Jsme v tom společně a já jsem tu pro každého z vás kdykoliv,“ poznačil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…