Francie je v občanské válce. Kdy si to konečně přiznáme? Šéfredaktor MF DNES se osobně vyjádřil po útoku v Nice

16.07.2016 7:15

„Francie doplácí na příliv muslimských imigrantů a ocitá se na pokraji občanské války. Jak dlouho to budeme ignorovat?“ ptá se ve svém komentáři v dnešním vydání deníku šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl.

Francie je v občanské válce. Kdy si to konečně přiznáme? Šéfredaktor MF DNES se osobně vyjádřil po útoku v Nice
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Jaroslav Plesl

Následně vzpomíná na rozhovor, jenž před pěti dny přinesl deník Le Figaro. Byl se šéfem francouzské kontrarozvědky Patrickem Calvarem. „Muž, který má na starosti vnitřní bezpečnost země, v něm varoval, že Francie stojí na pokraji občanské války. Po dvou dalších teroristických útocích prý může přijít odveta ze strany francouzských nacionalistů,“ uvedl tehdy Calvar. A netušil, že první útok je tak blízko...

Jak Plesl uvádí, není podstatné, zda byl útočník tuniského původu součástí nějaké islamistické skupiny, nebo jednal na vlastní pěst. Podstatné je, že po něm zůstala skoro stovka mrtvých, další stovky zraněných, tisíce vyděšených a miliony konsternovaných. „Francie je na tom dnes hůř než Izrael, který také čelí permanentní teroristické hrozbě, ale nikdo v tajných službách se tam neobává, že by mohla vypuknout občanská válka,“ poznamenává Plesl. Francie je pro něj modelovou studií pro budoucí tvář Evropy.

„Silná muslimská menšina se stala úrodnou půdou pro šíření islamistického násilí a teroru. Podobně je na tom také Belgie a lze předpokládat, že rozšiřující se muslimské komunity povedou ke stejnému stavu například i v Německu,“ poznamenává.

Jako naprosté šílenství tak vnímá přijímání dalších nových muslimských přistěhovalců a sledování vzniku nových ghett obývaných frustrovanými lidmi. „Lidmi, kteří se nechtějí přizpůsobovat běžným evropským pravidlům a hodnotám a kteří naopak chtějí Evropu měnit k obrazu svému,“ dodal.

„Vůdci Evropské unie a většiny hlavních evropských států si to odmítají připustit a žijí v naivní představě, že ‚to zvládneme‘,“ poznamenává dále Plesl, který však nevnímá, že by se něco mělo změnit k lepšímu. „Stačí se podívat na Francii, kde už dnes není možné odhadnout, kdy a na jakém místě dojde k dalšímu tragickému útoku,“ podotkl s tím, že situace povede k dalšímu zvyšování společenského napětí a k frustraci. Bude docházet ke střetům s muslimy, nikoliv s islamisty.

„Evropští politici, především ti na Západě, o tom nechtějí slyšet. Proto budou postupně vyměněni za vůdce, kteří umějí na bezpečnostní hrozby reagovat. Ke slovu se tak ve veřejném životě stále častěji budou dostávat vojáci, což je přirozené, protože to, v čem žijeme, je válka. Není to přehnané tvrzení, není to fráze. Tohle je jednoduše fakt,“ napsal závěrem Plesl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…