Francouzští celníci nevěřili Babišovi, že je ministr

09.09.2014 18:14

Ministr financí Andrej Babiš při své cestě do Francie na setkání s francouzským prezidentem Françoisem Hollandem musel přesvědčovat francouzské celníky, že je vrcholným českým politikem. Ke své cestě totiž zvolil běžný let a po přistání byl vybrán k namátkové kontrole. Babiš to v Paříži řekl novinářům.

Francouzští celníci nevěřili Babišovi, že je ministr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš do Paříže přiletěl v pondělí večer linkovým letem společnosti ČSA. Na celnici ho zastavila pracovnice celní zprávy k namátkové kontrole, a to přesto, že Babiš cestoval v rámci schengenského prostoru bez hraničních kontrol. „Dal jsem jí pas a říkal jí - jdu za vaším prezidentem (Hollandem). Tak měla pocit, že si z ní dělám srandu," poznamenal Babiš.

Řekl jsem, že to myslím vážně, že jsem ministr

„Řekl jsem jí, že to myslím vážně, že jsem ministr," dodal Babiš. Musel se proto prokázat cestovním pasem, ve kterém má svou funkci zaznamenanou. Nedorozumění se ve spolupráci s dalším celníkem posléze vysvětlilo a Babiš mohl pokračovat v cestě.

Prezident Miloš Zeman, kterého ministr financí doprovodil na jeho třídenní návštěvě, v úterý také Babišovi popřál k jeho 60. narozeninám. Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka od něj dostal koženou tašku, ministr financí mu na oplátku dal knihu, kterou o Babišovi sepsali jeho spolupracovníci a Zeman k ní napsal předmluvu.

Rozuměli jsme si ohledně francouzských investic v Česku

Zeman s Babišem se v úterý zúčastnili semináře se zástupci francouzských politiků a odpoledne asi hodinu hovořili s prezidentem Hollandem.

„Velmi dobře jsme si rozuměli ohledně francouzských investic v Česku,“ prohlásil Zeman po schůzce. Hollande řekl, že jsou obě země hospodářsky propojeny a měly by to dále prohlubovat. Oba prezidenti se pak shodli na uspořádání francouzsko-českého ekonomického fóra pro investice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…